Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Primarii s-au intalnit cu reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi

Joi 10.08.2017 17:00

     În Sala Mare a Consiliului Județean Bacău a avut loc astăzi, 10 august, la inițiativa domnului Sorin Brașoveanu, președinte o ședință de lucru care a adus în prim plan o serie de probleme punctuale pentru beneficiarii de finanțări prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.). Din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași (D.R.D.P) au fost invitați și au participat la discuții domnul Laicu Ovidiu, director, domnul Zbarnea Constantin, inginer, doamna Zbarnea Marinela, inginer și domnul Vasiliu Iulian, șef secție Bacău, alături de 24 dintre  primarii localităților din județul Bacău care au proiecte câștigătoare prin P.N.D.L. dar și consultanții și proiectanții implicați în elaborarea documentațiilor tehnice.
    ”Aceasta a fost o masă rotundă al cărei scop a constat în a găsi soluții punctuale legate de problemele tehnice aferente documentațiilor premergătoare semnării contractelor de finanțare. Am convocat întâlnirea pentru a pune față în față primarii, consultanții, proiectanții și reprezentanții D.R.D.P. Iași, cu scopul de a găsi răspunsuri la problemele din acest moment. Vorbim despre cele peste 62 de obiective privind drumuri comunale, sătești, poduri și podețe, drumuri județene precum și cele 30 de obiective ce vizează rețelele de apă și canalizare. Este nevoie să găsim rapid soluții pentru a elimina timpii morți dat fiind faptul că avem un termen limită solicitat de M.D.R.A.P, respectiv 30 noiembrie 2017. Trebuie, de aceea, să avem o cooperare și o colaborare  mai bună și mai multă flexibilitate pentru a găsi cele mai bune soluții la solicitările cerute de Minister în întocmirea documentației tehnico-economice”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

    Reamintim faptul că, în luna iulie a acestui an, prin programul P.N.D.L., județul Bacău a obținut finanțări pentru 172 de proiecte, în valoare de peste 827 de milioane de lei. Acești bani vor finanța obiective precum construirea, reabilitarea și modernizarea de grădinițe și școli, construirea și modernizarea de unități sanitare, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, drumuri județene, comunale și sătești, poduri și podețe, iluminat public ș.a.m.d.
     P.N.D.L. reprezintă sursa principală de finanțare pentru infrastructura locală și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educație, apă–canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
     În acest sens, Programul Național de Dezvoltare Locală stabilește cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanță națională, care susțin dezvoltarea echilibrată a țării, fiind structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor și orașelor, respectiv infrastructura la nivel județean.

Galerie foto