23 de proiecte sociale si sportive au castigat finantare nerambursabila

Vineri 04.08.2017 13:00

Astăzi, 4 august, cu începere de la ora 10.00, la Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău au fost semnate contractele de finanțare pentru proiectele declarate câștigătoare pe domeniile social și sportiv, în baza Legii nr. 350.
    Un număr de 23 de proiecte din aceste domenii au primit finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Bacău cu sume cuprinse între 10.000 și 40.000 de lei, proiectele urmând a fi implementate până la sfârșitul acestui an.
    ”Anul acesta a fost aprobată suma de 1 milion de lei pentru proiectele finanțate prin Legea nr. 350 și sperăm ca, în perspectivă, de la an la an să putem suplimenta această sumă astfel încât un număr cât mai mare de solicitanți să poată beneficia de finanțări. Este un lucru esențial ca activitățile finanțate să vină în întâmpinarea obiectivelor stabilite în Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului care, la rândul ei este parte a Strategiei de Dezvoltare a regiunii Nord-Est. Ne-am dorit și cred că am și reușit să avem o abordare integrată a problemelor comunităților locale”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
   Proiectele care au câștigat competiția de propuneri în acest an sunt:
Domeniul: SOCIAL
1. „Integrarea copiilor cu nevoi speciale în societate” - Asociația ”Generația Schimbării” AGES Comănești, suma aprobată 10.000 lei;
2. „FAN și promotor, sănătos în viitor!” – Asociația pentru Promovarea  Dezvoltării Personale Bacău, suma aprobată 24.000 lei;
3. „Servicii integrate pentru vârstnici” - Centrul Diecezan Caritas – Iași, suma aprobată 32.000 lei;
4. „Prevenție și recuperare prin servicii integrate în cadrul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice Hârja”, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare, Hârja”, suma aprobată 40.000 lei;
5. „Sunt aici pentru tine”, Asociația Trust Orfelinat Ungureni, suma aprobată 15.000 lei;
6. „Prietenul la nevoie se cunoaște”, Centrul European de Educație și Training, suma aprobată 25.000 lei;
7. „Start-up pentru viață”, Asociația ”Mutatis Mutandis”, suma aprobată 18.000 lei;
8. „Centrul privind Dezvoltarea Deprinderilor de Viață Independentă ”Don Bosco”,   Fundația Sfântul Ioan Bosco, suma aprobată 26.000 lei;
9. „Uniți în fața bolii!”- Asociația Lumina Bacău, suma aprobată 40.000 lei;
10. „Sprijin prin implicare”, Asociația ”Sprijin pentru Părinți” Bacău, suma aprobată 19.000 lei;
11. „Copiii colorează viața”, Fundația ”Sfântul Ioan Calabria” Răcăciuni, suma aprobată  36.000 lei;
12. „Oportunități pentru adolescenți”, Asociația Acțiune și Resurse pentru Comunitate Bacău,  suma aprobată 29.000 lei.
13. „O viață demnă pentru bunicii noștri”, Asociația Crucea Roșie Bacău, suma aprobată 47.000 lei.
14. „Deprinderi de viață, adaptare socială, cunoaștere de sine”, Asociația Hedonys Bacău, suma aprobată 15.990 lei.
15. „Sănătatea mintală: informare, prevenție, intervenție”, Asociația RuralMed Zeletin, suma aprobată 18.000 lei.

Domeniul: SPORTIV
1. “Sportul, mesajul generațiilor viitoare”, Asociația Cs Bronx Powerlifting Club, suma aprobată 34.000 lei;
2. “Performanța pe semicerc”, Asociația Clubul Sportiv OK SPORT Onești, suma aprobată 15.800 lei;
3. “Fotbalul, o șansă pentru viitor”, Asociația  Fotbal  Club KYDS Bacău, suma aprobată 31.000 lei;
4. “Sănătate și Mișcare prin Minifotbal”, Asociația Club Golden Boys, suma aprobată 38.000 lei;
5. “Toți facem sport”, Asociația sportivă “Viitorul sportiv”, suma aprobată 16.000 lei.
6. “Împreună suntem fotbal. Împreună învingem prejudecățile”, Asociația “Fotbal Club Măgura 2012”  Bacău, suma aprobată 28.800 lei.
7. “Susținerea pregătirii sportive intercompetiționale, ale echipei ce reprezintă Județul Bacău în competițiile naționale”, Asociația Clubului Sportiv Bortov Racing Team, suma aprobată 24.000 lei.
8. ”Turneul internațional de volei masculin old boys, Bacău 2017”, Clubul Sportiv “Volei Carpați“ Bacău, suma aprobată 10.000 lei.
În baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, a Ordinului 130/2006 modificat de Ordonanta 236/2006 și Hotărârii Consiliului Județean nr. 117 din 29.05.2017, UAT Județul Bacău acordă finanțare nerambursabilă pentru proiecte de interes județean care vizează domeniul cultural, social și sportiv.