Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Ziua Imnului National

Luni 31.07.2017 09:00


    Ziua de 29 iulie 2017, Ziua imnului Național a fost marcată și la Bacău, printr-un moment sărbătoresc deosebit. În prezența vicepreședintelui Silviu Ionel Pravăț, garnizoana Bacău a prezentat garda de onoare. Alături de vicepreședintele  Consiliului Județean Bacău s-au aflat prefectul județului, Maricica Coșa, viceprimarul municipiului, Constantin Scripăț și reprezentanți ai instituțiilor publice dar și ai Asociației ”Cultul Eroilor”, filiala Bacău. Evenimentul a cuprins și un moment religios, în care preoții invitați au rostit rugăciuni și unul artistic susținut de Ansamblul ”Plaiurile Bistriței”. 
    Ascultat de fiecare dată cu emoție, Imnul României a fost și va rămâne o călăuză sfântă pe drumul devenirii noastre. Acest cântec revoluționar este o creație cu adânc răsunet în conștiința neamului românesc, fiind imnul fraternității. Chemare și strigăt, plâns și bucurie, mântuire și speranță, îndemn la luptă și îmbrățișare frățească, imnul a devenit un simbol exponențial. Titlul Imnului nostru Național ”Deșteaptă-te române” este în același timp social și național. Social – deoarece impune permanent o stare de tranziție către o lume nouă și național – deoarece alătură această deșteptare tradiției istorice. De asemenea, cuvintele imnului vorbesc despre originea noastră latină și mândria descendenței din daci și romani, despre fraternitate, unitate, despre limba română și credința creștină.
    Imnul parcurge istoria principatelor române, prin câteva din numele definitorii - Mihai, Ștefan, Corvine... având un conținut adecvat fiecarei epoci și depănând o bogată și impresionantă istorie. Între versurile de o încărcătură istorică emoționantă și melodie există o simbioză, care transpuse în limbaj muzical dau o semnificație aparte oricărei manifestări publice din care transpare nesecatul dor al românilor spre libertate.
    ”Intonarea imnului național înseamnă recursul la istoria vie a neamului. Este momentul în care ne aducem aminte de mari nume ale trecutului și de momente care au marcat cursul existenței noastre istorice. Alături de Ziua Națională și de cea a Drapelului, Ziua imnului de Stat este un moment sacru pe care avem datoria să-l cinstim întotdeauna cu respectul cuvenit. Omagiul adus acestei zile este, așadar, un gest firesc, ofranda adusă trecutului și oamenilor săi și, în egală măsură este o privire îndreptată spre viitor, cu încredere în capacitățile și virtuțile acestui neam”, a subliniat vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț, referitor la importanța acestui moment. 


Galerie foto