Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Dezbateri constructive la sedinta Comisiei de Dialog Social

Miercuri 12.07.2017 12:00


    Silviu Ionel Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău a participat astăzi, alături de prefectul județului, Maricica Luminița Coșa și de reprezentanți ai administrației publice locale la ședința Comisiei de Dialog Social.
    Agenda zilei a cuprins un raport al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Bacău în contextul acordării municipiului Bacău de către Comisie Europeană a titlului de ”Oraș european al sportului – 2017”.
    Reamintim că în perioada 15-17 noiembrie 2016, la Parlamentul European s-a desfășurat Gala Premiilor ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federations). Evenimentul a reunit reprezentanți din marile orașe ale Europei care au participat la decernarea premiilor pentru titlul de ”Capitală Europeană a Sportului” și pentru titlurile de ”Orașe Europene ale Sportului 2017”, categorie la care a participat și o delegație din municipiul Bacău, împreună cu primarul Cosmin Necula.
     Pentru decernarea titlului, în luna octombrie 2016 au sosit în Bacău doi reprezentanți ai Comisiei, de la Bruxelles, timp în care au vizitat bazele sportive și au trecut în vedere acțiunile sportive organizate în perioada precedentă și viitoarele activități sportive ce se vor desfășura în Municipiul Bacău. La începutul lunii decembrie 2016, Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății din Bacău a găzduit prima întâlnire de lucru în proiectul „Bacăul - Oraș European al Sportului în anul 2017". Primarul municipiului, Cosmin Necula, reprezentanți ai Consiliului Local, ai principalelor cluburi sportive din municipiu, ai Inspectoratului  Școlar, ai Direcției Județene pentru  Sport și Tineret Bacău și ai Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău s-au adunat la masa de lucru pentru a stabili principalele etape în derularea unui proiect ce se vrea o nouă bornă în mișcarea sportului de masă din Municipiul Bacău.
     Raportul din cadrul ședinței de astăzi a cuprins prezentarea celor mai importante competiții sportive care au fost desfășurate sub egida ”Bacău- oraș european al sportului”, în perioada ianuarie-iunie 2017.
    Un punct fierbinte pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost solicitarea adresată prefectului județului Maricica Luminița Coșa de către sindicatul ”Solidaritatea” din cadrul S.C. World Machinery Works S.A. - fosta Întreprindere Mașini Unelte Bacău. Membrii sindicatului au cerut să fie sprijiniți în demersurile de inițiere a unor acțiuni legale pentru recăpătarea unui drept dobândit legal: recunoașterea faptului că salariații și foștii salariați ai unității au lucrat în condiții deosebite de muncă (grupa a II-a) și valorificarea acestui lucru pentru calculul pensiei. ”Vorbim despre o situație care creează inechități vădite. Pentru că, în cauză, sunt câteva sute de oameni care au lucrat în aceleași condiții de muncă iar cei care au ieșit la pensie în perioada 1999- 2011, în baza poziției 160 din anexa 2 la Ordinul nr. 50/1990, beneficiază de pensie cu încadrarea în grupa a II-a (condiții deosebite) iar cei care au ieșit la pensie după luna noiembrie 2012 (sau care sunt în continuare salariați) nu pot beneficia de încadrarea în grupa a II-a de muncă. Subliniez că este vorba despre aceleași condiții de muncă în care oamenii au lucrat și în 1999, și în 2011 și în 2012. Va trebui să întreprindem toate demersurile legale pentru a putea egaliza aceste venituri”, a precizat vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț referitor la situația expusă. 

Galerie foto