Consiliul Judetean Bacau sprijina veteranii militari

Marti 04.07.2017 12:00

Luni, 3 iulie 2017, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Marius Gheorghiță împreună cu Maricica Coșa, prefectul județului au primit vizita reprezentanților Asociației Militarilor Veteriani și Veteranilor cu Dizabilități –”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir”. Conducerea asociației, formată din Marius Apostol, președinte, Dan Cosma, prim-vicepreședinte și Raul Simion, președinte al Filialei Bacău, a formulat o serie de solicitări, cerând sprijinul autorităților în obținerea unor locuri de parcare pentru veteranii militari și punerea la dispoziție a unei săli în care Asociația să poată desfășura activități ori de câte ori va avea nevoie. Conducerea Consiliului Județean Bacău a fost de acord cu aceste propuneri și a oferit gratuitate pentru locurile de parcare aflate pe domeniul public și privat pentru militarii veterani. ”Suntem receptivi la solicitările veteranilor militari și în măsura în care putem, oricând suntem deschiși pentru a oferi tot sprijinul instituțional de care au nevoie. Este o onoare și o mândrie să fim aproape de acești oameni care și-au riscat viața pentru cei aflați în nevoie”, a declarat Marius Gheorghiță, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău. Reprezentanții asociației au cerut, de asemenea sprijin pentru susținerea proiectului de construire la Giurgiu a unui centru medical pentru veteranii militari.
   Prefectura Bacău a oferit sprijin pentru realizarea spectacolului „Suflet de Erou” în municipiul Bacău.
  Asociația Militarilor Veteriani și Veteranilor cu Dizabilități – ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorătorul de Mir” este o organizație activă care are ca scop acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite, din rândul militarilor activi, veterani și veteranilor în activitate, pensionați, în rezervă sau retragere, precum și membrilor familiilor acestora și urmașilor acestora, soț, soție și copii.