Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Raliul Moldovei, Bacău 2017

Vineri 09.06.2017 12:00
 
Astăzi, 9 Iunie 2017,  vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Pravăț a participat la conferința de presă premergătoare Raliului Moldovei Bacău 2017.  Alături de vicepreședintele Consiliului Județean, la eveniment au participat, Câdă Ionică - primarul comunei Măgirești, Răzvan Tudosă - primarul comunei Zemeș, Vieru Valentin, primarul orașului Moinești și Adrian Răspopa - președintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Bacău 2017.

Ediția din acest an se va desfășura în perioada 15-17 iunie și va conta ca etapă în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național de Raliuri 2 Dunlop și Campionatului Național de Raliuri Istorice, competiții desfășurate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). De asemenea, pentru prima oară, întrecerea moldavă va face parte din Trofeul European de Raliuri (European Rally Trophy) și Trofeul Balcanic de Raliuri (Balkan Rally Trophy), campionate europene desfășurate sub egida Federației Internaționale a Automobilului (FIA).

”Anul acesta Bacăul este gazdă pentru etapă de campionat și vorbim aici despre European Rally Trophy și Balkan Rally Trophy. Ceea ce m-a încurajat să merg mai departe a fost această echipă minunată care s-a clădit de-a lungul anilor în care am organizat această manifestare. Îmi amintesc faptul că, acum câteva luni când m-am decis să candidez cu această competiție pentru turneul european am întrebat colaboratorii ce cred despre acest lucru. Și m-am bucurat să văd că primăria municipiului Bacău, Consiliul Județean și primarii localităților participante m-au susținut. Mulțumesc acestei echipe și instituțiilor care sunt alături de noi. Din punct de vedere al concurenților avem confirmarea participării echipei Hyundai din Ungaria iar campionul european David Botica va veni cu o mașină nouă, în premieră la Bacău. Ca element de noutate aș aminti și despre parada retromobil, automobile de epocă, unele chiar fabricate în anul 1937, care va începe joi”, a precizat Adrian Răspopa, organizatorul manifestării.

La rândul său Silviu Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău este convins că acest eveniment aduce un bun capital de imagine județului: ”Cred că este cel mai important eveniment competițional care se desfășoară anul acesta în Bacău, cu atât mai mult cu cât în 2017 orașul nostru este declarat orașul european al sportului. Aș aminti și faptul că de-a lungul timpului, Consiliul Județean Bacău a fost un partener de tradiție al acestei manifestări, ediția din 2017 fiind cea de-a șaptea organizată în Bacău. Ne bucurăm să ne dovedim o dată în plus susținerea și implicarea activă în promovarea  sporturilor de masă și ne dorim ca prin acest eveniment, să ne bucuram de un capitalul pozitiv de imagine, datorat atât expunerii mediatice cât, mai ales, a elementului de noutate adus de această ediție. Prin includerea Raliului Moldovei în cele două calendare competiționale internaționale sperăm că județul Bacău va ocupa un binemeritat loc pe harta europeană a sporturilor”, a subliniat Silviu Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău.

Printre organizatorii acestui important eveniment se numără Consiliul Județean Bacău, Consiliul Local și Primăria Bacău, Consiliul Local Moinești, consiliile locale ale comunelor Zemeș și Măgirești.

Manifestarea se va încheia sâmbătă cu festivitatea de premiere și concertul trupei Holograf.