Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Manifestari dedicate Zilei Eroilor in judetul Bacau

Vineri 26.05.2017 09:00

     În viața unui popor există fapte de extremă importanță, care pot determina însăși existența lui. Aceste fapte, transmise din generație în generație, sunt mărturii ale destinului istoric lăsate posterității. Multe dintre ele au fost realizate cu mari sacrificii de adevărații martiri ai neamului care și-au dat viața pentru țară, neam și libertate.
     În fiecare an, de Înălțarea Domnului, românii își îndreaptă privirea și spre Cer, acolo unde se află eroii neamului, cei care s-au jertfit pentru țară!
     Cu prilejul acestei zile, cu dublă semnificație pentru poporul român,  președintele Sorin Brașoveanu a transmis  un mesaj de suflet: ”Omagiem astăzi, după tradiție, de ziua Înălțării Domnului și eroii neamului. Eroii poporului român, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, unii știuți doar de Dumnezeu, acele personalități care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele comunității sau ale nației mai presus decât interesele proprii. Ei au contribuit la continuitatea noastră ca nație. Astăzi suntem datori și onorați, în același timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc și ai interesului național, pentru care au adus jertfa propriilor vieți. Să ne înclinăm și noi toți – copiii străbunilor noștri martiri – cu adâncă emoție și respect, în fața jertfei celor care au făurit poporul român și au apărat cu prețul vieții lor granițele patriei. Să presărăm pe mormintele lor, lacrimile recunoștinței, aprinzând, totodată, o lumânare care să le lumineze calea în veșnicie!".
    
      Pentru a-i cinsti așa cum se cuvine, Primăria Bacău în colaborare cu Garnizoana Bacău au organizat o festivitate oficială de depunere a unor coroane de flori la mormântul eroilor căzuți în lupta pentru eliberarea neamului. Manifestarea a avut loc în Cimitirul Central, începând cu ora 12.00, unde au fost prezenți reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean Bacău, militari activi sau în rezervă și veterani.
     În aceeași zi, la Cercul Militar Bacău, începând cu ora 9.00, Garnizoana Bacău a organizat împreună cu Serviciul Istoric al Armatei, simpozionul cu tema “Pe aici nu se trece – 100 de ani de la marile bătălii duse de Armata României în vara anului 1917”.
     Manifestări similare au avut loc și în județ, la Sărata, Târgu Ocna, Dofteana și Oituz, evenimentele de comemorare bucurându-se de prezența vicepreședintelui Silviu Pravăț, iar la Dărmănești și Moinești a participat vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Gheorghiță.

Galerie foto