Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Suport pentru infrastructura sociala, de sanatate si educatie in judetul Bacau

Vineri 12.05.2017 11:30


    Reprezentanții Fundației ”Terre des Hommes”, Kirsten Theuns, delegat național în România, Ionuț Raită, coordonator de programe și Nicoleta Elisei, reprezentant UNICEF România au avut miercuri, 10 mai 2017 o întrevedere cu Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Fundația a venit cu un plan concret de activități pentru investiții ce urmează a se implementa în cadrul proiectului UNICEF „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”. Denumită oficial „Suport pentru infrastructura socială, de sănătate și educație în județul Bacău”, propunerea fundației înseamnă completarea proiectului amintit. Obiectivul acestui proiect, care va dura doi ani, este de a implementa investiții în infrastructură în cele 45 de comunități din Bacău în care se lucrează deja prin proiectul UNICEF, cu scopul de a sprijini serviciile de educație, sănătate și sociale acordate copiilor. ”Este un proiect binevenit prin care, Fundația Terre des Hommes, utilizând infrastructura deja creată de UNICEF și Consiliul Județean Bacău va completa activitățile propuse prin investiții atât în construcții cât și în logistică (de pildă, dotări ale clădirilor existente, școli, cabinete medicale etc.).Viziunea de sprijin a fundației presupune o metodă de lucru etapizată. În prima fază ce va începe în perioada imediat următoare și va dura aproximativ 6 luni vor fi organizate întâlniri și consultări publice cu toți actorii de la nivelul comunităților locale (primar, medic, preot, locuitori ai comunei) pentru a se identifica nevoile concrete ale comunității legate de bunăstarea copiilor. Ulterior, se vor dezvolta planuri de implementare, cu fiecare comunitate în parte, și se vor face investițiile propriu-zise în infrastructură”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Un accent deosebit va fi pus, pe toată durata proiectului, pe participarea și angajarea comunității.
    ”Terre des hommes” este o organizație nonguvernamentala din Elveția, care dezvoltă programe și proiecte în mai mult de 38 de țări, cu scopul de a proteja copii vulnerabili. În România, fundația este prezentă începând din anul 1992, participând activ la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului, la reforma asistenței sociale și facilitarea participării copiilor la dezvoltarea propriei comunități.
    În fiecare an, ”Terre des hommes” România, prin echipa sa de specialiști în protecția copilului, psihologi, sociologi și experți organizaționali, implementează programe și proiecte în beneficiul a mii de copii, axând-se asupra următoarelor priorități:
     (1) întărirea sistemului de protecție a copilului astfel încât sa fie prevenite situațiile de abuz, neglijare și exploatare;
     (2) sprijinirea copiilor aflați în situații de trafic și migrație;
     (3) incluziunea comunităților de romi și a altor minorități.