Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Echipa de conducere completa la Consiliul Judetean Bacau

Joi 27.04.2017 19:00     Aleșii județului s-au întâlnit joi, 27 aprilie 2017 în ședința ordinară a Consiliului Județean Bacău. Ordinea de zi a cuprins 15 proiecte de hotărâri, fiecare dintre ele cu impact asupra comunității băcăuane. Fie că a fost vorba despre aprobarea contului de execuție bugetară aferent primului trimestru din acest an sau despre atribuirea licențelor de traseu, despre proiecte în parteneriat cu Universitatea ”V. Alecsandri”  sau cu Asociația Județeană de Fotbal, materialele aflate în mapa consilierilor au fost dezbătute în comisii, lucrate amendamentele, aprobate.
     Unul dintre punctele importante a fost alegerea noului vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău în persoana lui Silviu Ionel Pravăț. Cu un număr de 24 de voturi din totalul de 34 de județeni prezenți, Silviu Pravăț s-a impus în fața contracandidatului la această funcție, consilierul Cezar Olteanu, propunerea PNL. Silviu Pravăț îl înlocuiește pe Ionel Floroiu, vicepreședinte în mandatul 2012-2016 care și-a înaintat demisia la finele anului 2016 ca urmare a alegerii în funcția de deputat în urma alegerilor parlamentare. Noul vicepreședinte a fost propus și validat pe lista consilierilor județeni în ultima ședință de consiliu ca urmare a vacantării mandatului consilierului Dorian Pocovnicu.
     Membri noi au fost aleși și la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bacău (A.T.O.P.). Subprefectul Valentin Ivancea a fost validat ca membru de drept iar Carmen Dima, consilier județean a fost desemnată ca membru în comisie. ”Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și sper ca alături de dumneavoastră să facem ca A.T.O.P -ul să fie eficient în favoarea cetățeanului”, a precizat Valentin Ivancea, subprefect.
     Ordinea de zi a ședinței a cuprins și aprobarea contului de execuție bugetară pe primul trimestru din 2017 a județului Bacău ca și trecerea unui teren de 83 mp, din municipiul Bacău, str. Spiru Haret, nr. 2, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului.
     Regia Autonomă Aeroportul Internațional ”George Enescu” din Bacău a supus dezbaterii bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2017, care a fost aprobat fără modificări.
     Consilierii județeni au votat și actualizarea programului public de transport persoane prin servicii regulate pentru perioada 2014-2019, pe unele trasee județene iar o serie de societăți de transport au primit licențe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale. Aceste servicii se efectuează de către operatorii de transport în baza licenței de traseu și a caietului de sarcini aferent, eliberat de către consiliile județene cu avizul agențiilor teritoriale ale Autorității Rutiere Române. Noile licențe de traseu deservesc în mod special zone limitrofe municipiului unde asigură transportul personalului angajat la societăți de producție (textile - confecții, componente electromecanice și electronice etc).

     Un moment emoționant în cadrul ședinței l-a constituit intervenția Prefectului județului, Maricica Coșa. Fost consilier județean timp de 2 mandate, aceasta a ținut să își exprime recunoștința față de foștii colegi, alături de care s-a format ca specialist în administrația publică locală. ”Astăzi îmi iau la revedere de la cei alături de care m-am format în administrație. Am început acest drum în 2008, alături de președintele Dragoș Benea și de dumneavoastră, propusă de o echipă a Partidului Conservator. Cred că, dacă ești un om cerebral niciodată nu poți uita rădăcinile din care provii, locul unde te-ai format ca și om în administrația publică locală. Mă simt emoționată pentru că formarea mea a început aici, printre dumneavoastră. Am considerat că acceptând funcția de prefect nu înseamnă o despărțire de Consiliul Județean, proiectele județului sunt foarte importante pentru Instituția Prefectului și îmi doresc în continuare o bună colaborare cu dumneavoastră domnule președinte și cu foștii mei colegi”.
     La rândul său, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău a punctat, poate cel mai important aspect, parteneriatul: ”cred că împreună cu domnul subprefect, în echipa completă vom avea o colaborare bună pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut. Simt că timpul își pune în fiecare zi amprenta și ne presează cu tot ceea ce avem de realizat pentru județ”.
 

Galerie foto