Campania Romania prinde radacini revine la Comanesti - Bacau

Sambata 28.03.2009 12:00
Pe 30 octombrie 2008, peste 2.000 de voluntari, printre care numeroși oameni politici, sportivi sau artiști, au plantat puieți de brad, paltin și pin pe un teren de cinci hectare de lângă Comănești. Alegerea acestei destinații și pentru etapa a II-a a campaniei „România prinde rădăcini” este dovada că misiunea televiziunii de știri și a partenerilor săi este continuă și susținută. Demersul va merge mai departe în zonele unde s-au făcut deja plantări, dar se va extinde și în alte regiuni afectate de lipsa pădurii.
Acțiunea de la Comănești continuă seria de împăduriri care a cuprins în această primăvară județele Ialomița, Dolj și Iași. La Sudiți, Dăbuleni și Iași s-au plantat în total peste 115.000 de arbori, în zilele de 15, 22 și 27 martie. În 2008, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieți pe suprafețe însumând peste 15 ha din județele Suceava, Neamț și Bacău.

Campania „România prinde rădăcini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Cațavencu se implică responsabil și susținut în politicile de mediu.
    Începută în toamna anului 2008, „România prinde rădăcini” se derulează în colaborare cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Organizația Non- Guvernamentală MaiMultVerde și cu susținerea Petrom. Lucrările se desfășoară în colaborare cu Consiliul Județean Bacău și cu Consiliul Local Comanești.

Campania se întinde pe o durată de 5 ani, cu plantări succesive primăvara și toamna, iar Realitatea TV va transmite în direct aceste mari acțiuni de voluntariat în sprijinul pădurii și al unui viitor mai curat pentru generațiile viitoare.
    „Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât să lași după tine o pădure, și nu un arbore. Dacă fiecare dintre noi și-ar lua în serios destinul, am avea o țară bogată, frumoasă și curată. Noi am început cu pădurea, pentru că ‘România prinde rădăcini’ înseamnă mai mult decât a planta. Înseamnă sentimentul comunitar, apartenența la un loc, adică identitate. Și fiecare dintre noi e dator să și-o construiască”, declară Mihai Tatulici, inițiatorul și realizatorul campaniei „România prinde rădăcini”.
    IAA România și Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „România prinde rădăcini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.