Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Ministrul Transporturilor a participat la o intalnire de lucru în judetul Bacau

Vineri 14.04.2017 12:00
 
     Ministrul Transporturilor a participat la o intalnire de lucru in judetul Bacau Ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan Cuc s-a aflat joi, 13 aprilie, în Bacău pentru a evalua la fața locului problema infrastructurii județului. Vizita de lucru survine ca urmare a  demersurilor făcute de autoritățile locale și județene pentru a transmite ministerului de resort problemele cu care se confruntă în gestionarea căilor rutiere din județ, dar și în domeniul aeronautic sau feroviar. În cadrul vizitei, ministrul transporturilor a avut discuții punctuale cu președintele Consiliului Județean Bacău - Sorin Brașoveanu, primarul municipiului Onești - Nicolae Gnatiuc și primarul Bacăului - Cosmin Necula. Pe toata durata vizitei, ministrul a fost însoțit de senatorul Dragoș Benea - președintele PSD Bacău, avîndu-i alături pe parlamentarii Lucian Șova, Ionel Floroiu, Constantin Dunava, Claudiu Ilișanu, Miron Smarandache și Teodora Șotcan, precum și pe subprefectul județului, Valentin Ivancea. De asemenea, au mai fost prezenți directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, Valentin Cimpuieru, director ROMATSA, Oana Chelaru, directorul Aeroportului Internațional ”George Enescu” Bacau, precum și  Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.
     În deschiderea conferinței de presa organizată la Centrul de Afaceri și Expozitii, senatorul Dragoș Benea a prezentat principalele probleme de infrastructură din județul Bacău, respectiv podul de pe DN 11, km 129+831 din municipiul Onești (unde ministrul s-a deplasat personal), stadiul contractului la șoseaua de centură a municipiului Bacău, evaluarea și prioritizarea lucrărilor de reparații și întreținere a sectoarelor de drum național ce  tranzitează județul Bacău.
Ministrul transporturilor a dat asigurări că vor fi identificate soluții punctuale pentru fiecare obiectiv de infrastructură adus în discuție: ”Vizita în județul Bacău se încadrează în seria de vizite pe județe, regiuni, pentru că infrastructura de transport trebuie văzută în totalitatea ei pentru a oferi cetățenilor servicii conexe de transport. Pulsul proiectelor se ia din teren, de la constructori și până la autoritățile locale, cu care este necesar să avem o colaborare strânsă în identificarea și rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile locale. În ceea ce privește șoseaua de centură a municipiului Bacău, vă pot spune că a avut neșansa unui constructor neserios, antreprenor care nu s-a mobilizat, nu a alocat resurse, astfel încât CNAIR a transmis antreprenorului turc înștiințarea de reziliere a contractului urmând să-i execute și garanția de bună execuție pentru recuperarea avansului care i-a fost alocat. În momentul de față, se va prelua amplasamentul de către Companie, iar în cursul semestrului doi vom iniția procedura de achiziție pentru proiectare și execuție pentru acest obiectiv. Un alt subiect îl constituie situația podului de la Onești, îl aștept pe domnul primar cu o nouă expertiză tehnică, după care podul va fi preluat și reabilitat de către CNAIDR. De asemenea, am avut discuții cu domnul președinte pentru modernizarea Drumului Național 11, obiectiv la care s-a mai intervenit și anul trecut. Anul acesta avem asigurată finanțarea pentru turnarea de covoare asfaltice, urmând ca în perioada imediat următoare sa încercăm să accesam fonduri de la instituțiile financiare internaționale pentru un portofoliu mai vast de proiecte de reabilitare și modernizare a unor DN-uri, printre care și DN11. De asemenea, am purtat discuții și pentru reabilitarea altor sectoare de drum național și mă refer aici la DN 2F, Bacău – Vaslui și DN 2G, Comănești – Ghimeș.
     Un ultim subiect aflat pe agenda discutiilor de astazi este legat de investitia care trebuie făcută de către ROMATSA la Noul Turn de control de pe Aeroportul Internațional George Enescu Bacău. Am primit asigurări de la domnul director Valentin Cimpuieru că până la data de 01 noiembrie turnul va fi operațional
”, a declarat Ministrul Transporturilor.
     La finalul întâlnirii, președintele Consiliului Județean, Sorin Brasoveanu, a apreciat sprijinul oferit de parlamentarii băcăuani pentru implementarea unor obiective de investiții. ”Vreau să mulțumesc parlamentarilor social democrați de Bacău și în special domnului senator Benea, pentru sprijin. Mă bucură determinarea domnului ministru de a implementa proiectele de investiții ce vizează infrastructura rutieră și vreau să ne ținem de cuvant. Sper să onoreze invitația de a inaugura împreună lucrările de modernizare de la Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău”, a conchis președintele Brașoveanu.
 

Galerie foto