Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Investitiile realizate de Consiliul Judetean in domeniul sanatatii continua cu modernizarea unor sectii de la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onesti

Miercuri 05.04.2017 12:00
Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, Nicolae Gnatiuc, primarului municipiului Onești, și Irinel George Tofan, reprezentantul firmei CONEST SA au semnat astăzi, 05 aprilie 2017 contractul de finanțare ce prevede reabilitarea secțiilor: Medicină internă, Neurologie și ORL-Oftalmologie ale Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv la care au participat și Oana Mihaela Secară, managerul Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, Cornelia Gireadă și Mariana Mitruți, directori executivi în cadrul Consiliului Județean Bacău.
Obiectivul contractului se realizează în baza asocierii Județului Bacău cu Municipiul Onești aprobată prin  Hotărârea Consiliului Județean nr. 10/23.01.2014, respectiv Hotărârea Consiliului Local Onești nr. 8/30.01.2014. Contribuția Consiliului Județean Bacău constând în finanțarea în procent de 90% a investiției, cu excepția documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a expertizelor și a altor studii de fundamentare, puse la dispoziție cu titlu gratuit prin grija Consiliului Local Onești.
Spitalul Municipal Onești dispune de o capacitate de 573 de paturi și funcționează într-o clădire centrală pusă în funcțiune în anul 1965, în suprafață construită de 3800mp, cu Subsol+parter+7 etaje, căreia i s-au alăturat în anul 1970, respectiv 1980, alte două corpuri de clădire: clădirea Boli infecțioase cu o suprafață construită de 3000 mp și clădirea Maternității cu o suprafață de 1800 mp.
Investiția propusă vizează modernizarea secțiilor de Medicină internă, Neurologie și ORL-Oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal Onești – secții care nu au beneficiat până acum de nici un fel de lucrări de acest tip, astfel încât, atât finisajele cât și instalațiile interioare sunt uzate fizic și moral.
'La preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean am promis că una dintre prioritățile mandatului meu va fi continuarea investițiilor în Sănătate. Când e vorba despre sănătatea băcăuanilor, nimic nu este prea mult. Semnarea acestui contract de  finanțare vine să întărească acest lucru. Dacă avem în vedere faptul că Spitalul Municipal din Onești asigură asistență medicală  pentru peste 180.000 de locuitori ai Onești-ului și ai localităților de pe Valea Trotușului cred că pot afirma că acest proiect este unul cu un impact major pentru comunitatea județului Bacău', a declarat Sorin Brașoveanu.
Valoarea totală a investiției este de 7 605,256 mii lei ( 1 733,708 mii Euro), durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.
Acest proiect vine să completeze investițiile realizate la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, în luna octombrie fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgență. Compartimentul dispune de un computer tomograf de ultimă generație fiind unul dintre cele mai performante din țară. Investiția se cifrează la 1.820,806 mii Euro și s-a realizat cu fonduri de la Consiliul Județean (95%) și bugetul local (5%).
Este unul din cele mai moderne Compartimente de Primiri Urgențe (CPU) din țară și are ca model secția de Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Tg. Mureș

Galerie foto