La multi ani, Jandarmeria Romana!

Luni 03.04.2017 12:00

În fiecare an, pe 3 aprilie, Jandarmeria Română își serbează ziua. Anul acesta a ajuns la frumoasa vârstă de 167 de ani. Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacău, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, deputatul Ionel Floroiu, precum autorități județene și locale au participat, duminică 2 aprilie, la festivitatea din Piața Tricolorului, care a marcat „Ziua Jandarmeriei Române“.
     Oficialitățile și publicul numeros au ascultat Imnul National al României, serviciul religios, discursuri despre semnificația zilei în istorie, iar la final au urmărit mai multe exerciții demonstrative executate de jandarmii băcăuani, precum și tradiționala defilarea a Drapelului de luptă și a Gărzii de Onoare, urmată de jandarmi și tehnică specifică.
     Pentru Consiliul Județean Bacău, pentru toți băcăuanii, intervenția promptă a jandarmilor în situații dificile a devenit deja o obișnuință, care ne conferă siguranță și încredere. În discursul său, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a mulțumit jandarmilor băcăuani pentru profesionalismul, pregătirea excelentă și operativitatea de care dau dovadă. ”Această frumoasă zi, îmi oferă plăcuta ocazie să adresez corpului militar și angajaților Inspectoratului de Jandarmi al Județului Bacău, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, cele mai calde urări de sănătate și satisfacții profesionale. Ați demonstrat, în nenumărate situații și nu numai pe teritoriul României, că sunteți o forță credibilă, echidistantă și apolitică, în slujba cetățenilor. Vă doresc mult succes în activitatea pe care o desfășurați, putere de muncă, în nobila activitate de păstrare a liniștii și ordinii publice, sănătate și multe împliniri alături de colegi și de familiile dumneavoastră. La mulți ani, Jandarmeria Română!”, a conchis președintele Sorin Brașoveanu.