Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Romania si Republica Moldova, schimb de bune practici in dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri

Luni 27.03.2017 14:00

   

    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 27 martie 2017, la conferința de presă organizată de către UNICEF România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.) care a avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții ”Georgeta și Mircea Cancicov”. Conferința de presă a deschis seria de evenimente programate a se desfășura în perioada 27-28 martie 2017, în Bacău, cu ocazia schimbului de experiență între guvernele României și Moldovei, respectiv al Ministerelor Tineretului și Sportului din cele 2 țări. Alături de președintele Consiliului Județean Bacău s-au aflat Marius Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului din România, Victor Zubcu, Ministrul Tineretului și Sportului din Republica Moldova, Sandie Blanche, reprezentantul UNICEF în România, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, reprezentanți ai administrației publice centrale.
    Organizată de către Reprezentanța UNICEF în România, activitatea are drept scop să aducă împreună reprezentanți ai guvernelor, ai autorităților locale și ai societății civile, precum și adolescenți și tineri din România și Republica Moldova pentru a împărtăși bune practici din cele două țări în dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenți și tineri la nivel local. Accentul este pus pe coordonarea intersectorială, pe inovație, participarea adolescenților și tinerilor și sustenabilitate.
    ”Vă felicit pentru că ceea ce faceți la nivelul județului Bacău, pentru că sunteți un model de implicare și dezvoltare al programelor pentru tineret. Este datoria noastră să investim în tineri pentru că un  popor fără tineri este un popor fără viitor. Cred că este necesar să ne implicăm în consultare, colaborare, în comunicare și consider că trebuie să ne aplecăm cu toții spre viitorul acestei țări. Guvernul României vine cu un set de măsuri – crearea și gestionarea de programe naționale de formare, promovarea culturii și activităților vocaționale sau implementarea programului național de consiliere și orientare în carieră. Sunt doar câteva exemple pentru avem convingerea că este datoria și responabilitatea să investim în generația tânără” , a subliniat Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.
    La rândul său, președintele Consiliului Județean Bacău a punctat faptul că ”toate proiectele implementate în Bacău sunt rodul unui efort de echipă și al colaborării de lungă durată cu UNICEF-ul. Bazele acestei experiențe referitoare la dezvoltarea de servicii integrate și a integrării socio-profesionale a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate a fost în anul 2 000, prin proiectul ”Copiii mai întâi”, pentru ca, ulterior această componentă să fie dezvoltată și peste 550 de tineri sunt, în prezent, beneficiari ai diverselor servicii oferite de către D.G.A.S.P.C.
    Agenda activităților comune celor două delegații cuprinde și vizita echipei din Moldova, în data de 27 martie, la Centrul de Pregătire Profesională pentru adolescenți și tineri ”Învăț, știu, pot!”, dezvoltat de D.G.A.S.P.C. Bacău în parteneriat cu UNICEF. În cadrul acestei vizite va fi prezentat proiectul amintit și va fi organizată o întâlnire cu tinerii absolvenți ai cursului de formare. În 28 martie, delegația Republicii Moldova ar urma să viziteze localitățile Lipova și Răchitoasa unde vor avea întâlniri cu primarii și cu lucrătorii din cadrul modelului de intervenție Pachetul Minim de Servicii și al proiectului D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de resurse pentru tinerii în situații de risc. 

Galerie foto