Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Fonduri europene pentru comunitati de etnie roma

Luni 06.03.2017 10:00
Consiliul Județean Bacău și Fundația Agenția de dezvoltare Comunitară ”Împreună” au încheiat un acord de parteneriat în vederea realizării proiectului ”Romii și Fondurile Europene”. Obiectivul este de a crea un cadru strategic de cooperare județeană ce prevede schimbări structurale în procesul de absorbție și administrare a fondurilor europene. Proiectul contribuie în acest fel la îmbunătățirea situației populației vulnerabile din județul Bacău, la perfecționarea sistemului decizional și al procesului de furnizare de servicii publice de către instituțiile responsabile. Nu în ultimul rând sunt promovate și protejate drepturile grupurilor vulnerabile, în special al populației de etnie romă.
 
Proiectul va fi depus până pe data de 15 martie 2017 iar beneficiarii direcți sunt instituțiile publice locale, organizațiile și alte entități locale din comunitățile băcăuane care au populație de minim 10% de etnie romă. În egală măsură, instituțiile publice județene își pot îmbunătăți capacitatea de absorbție și implementare a programelor europene de asistență și implicit capacitatea de a oferi servicii ce pot îmbunătăți calitatea vieții persoanelor din grupuri vulnerabile, cu focus pe populație de etnie romă.
 
Implicarea Consiliului Județean Bacău în acest parteneriat constă în sprijinul acordat pentru obținerea informațiilor necesare elaborării proiectului.