Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a aflat in vizita de lucru in Bacau

Joi 02.03.2017 13:00


    Marți, 28 februarie 2017, Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, s-a întâlnit cu primarii din județul Bacău în cadrul unei vizite de lucru ce cuprinde și județele Neamț, Bistrița-Năsăud și Mureș. Alături de doamna vicepremier s-au aflat Adrian Gâdea - ministru secretar de stat, Dragoș Benea - senator, Sorin Brașoveanu - președintele Consiliului Județean Bacău, prefectul județului - Ioan Ghica și primarul municipiului - Cosmin Necula.
    Agenda întâlnirii a cuprins o prezentare de ansamblu a măsurilor propuse prin programul de guvernare pentru ca, ulterior, discuțiile să se axeze pe problemele punctuale întâmpinate de primarii din județ. ”Urez un bun venit doamnei vicepremier în județul nostru, mulțumesc domnului senator pentru spirjinul acordat în organizarea acestei întâlniri și privim cu foarte multă încredere colaborarea cu ministerul pe care îl conduceți”, au fost cuvintele de întâmpinare ale președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu. Acesta a prezentat câteva dintre proiectele aflate în derulare, cu finanțare proprie din bugetul instituției sau prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, cum este de pildă modernizarea Aeroportului (clădirea și pista de aterizare) dar și o serie de proiecte prioritare, cum ar fi reabilitarea clădirii spitalului vechi propusă spre finanțare prin Compania Națională de Investiții. O categorie importantă o reprezintă cele aproape 300 de propuneri de proiecte din întregul județ, care ar putea fi incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II și care vizează în special lucrări de alimentare cu apă, canalizări, iluminat public, școli și dispensare. 
    ”Mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați adresat-o, mă bucur să mă aflu astăzi aici și sper ca acest început de primăvară să fie și începutul unei perioade mai bune. Voi reaminti, faptul că, printre prioritățile ministerului pe care îl conduc, pe primul loc se află asigurarea serviciilor de bază pentru satul românesc. În acest moment, la nivelul ministerului încercăm să facem o corelare a tuturor surselor de finanțare astfel încât să putem finanța cât mai multe obiective. Ținta pe care trebuie s-o atingem este ca, până la finalul anului 2017 să reușim să atragem suma de 5,2 miliarde de euro pentru proiectele cu fonduri europene. O altă prioritate este partea de reformă a administrației publice. Avem în dezbatere déjà, codul administrativ. Răspunderea administrativă și clarificarea competențelor la nivelul răspunderii administrative sunt două dintre aspectele noi pe care le propune acest cod”, a precizat doamna vicepremier.
    Întâlnirea a continuat cu întrebările primarilor din județ cu privire la problemele cu care aceștia se confruntă în mod curent. De la aspecte administrative, la probleme de infrastructură, proceduri de licitații sau implementarea proiectelor cu fonduri europene, întrebările au vizat un spectru larg. Doamna Sevil Shhaideh a oferit răspunsuri fundamentate, în timp real, întâlnirea căpătând pe alocuri accente de maraton informațional. S-a confirmat, în egală măsură și suportul oferit de actualul program de guvernare administrației publice. locale, în special prin determinarea cu care susține rezolvarea problemelor reale ale comunităților.
    ”Eu sunt mai puțin omul vorbelor cât mai ales al faptelor. Sunt omul care încearcă să găsească soluții acolo unde există blocaje. Dacă astăzi nu am avut răspunsuri la toate problemele pe care le-ați semnalat să fiți convinși că aveți tot sprijinul și că am să vă răspund cât de repede pot”, a încheiat doamna vicepremier.
   

Galerie foto