Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Festivalul National de Muzica Usoara pentru copii Stea printre Stele, editia a V-a

Joi 27.10.2016 09:00
 
 
 
     Festivalul Național “Stea printre stele” este un eveniment organizat anual, începând din 2012, de Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Neuromotor Bacău, în cadrul proiectului cultural cu același nume, finanțat de Consiliul Județean Bacău prin Legea nr. 350/2005.
     Festivalul se adresează către două grupuri țintă: participanții la concurs - copiii talentați din județul Bacău și întreaga țară, care interpretează melodii de muzică ușoară - și copiii cu dizabilități din județul Bacău - spectatori care au interacționat cu concurenții și au pregătit frumoase momente artistice, resimțind din plin efectele benefice ale socializării și accesului la viața culturală.
     Concursul de interpretare, care a adus împreună copii talentati cu vârste între 5 și 18 ani, copii cu dizabilități și personalități marcante ale muzicii ușoare românești, ajuns la ediția a V-a, s-a desfășurat în acest an pe 21-22 octombrie la Teatrul Municipal „Bacovia”. S-au reunit cu această ocazie peste o sută de copii din toată țara, au fost momente pline de emoție și recitaluri muzicale ale unor nume sonore ale scenei românești.
     Concurenții, împărțiți pe categorii de vârstă, au excelat pe scena teatrului băcăuan în fața unui juriu de marcă: Nico și Aurelian Temișan - interpreți de muzică ușoară, Mihai Alexandru - compozitor - președintele juriului, Matei Laurențiu - compozitor, Bogdan Alexe - regizor și producător Dream Media Production, Claudiu Bulete - compozitor CB Media și Marcel Iorga - compozitor.
     Sâmbătă, 22 octombrie, a avut loc Gala Festivalului, în care au evoluat cu momente coregrafice copiii beneficiari ai Centrului Daniel, au fost recitaluri ale unor câștigători ai edițiilor anterioare, încununate de reprezentațiile extraordinare ale lui Nico și ale lui Aurel Temișan. Toți participanții la această ediție a festivalului au primit premii din partea organizatorilor și sponsorilor. La festivitatea de premiere, presărată cu momente muzicale și surprize, a participat din partea Consiliului Județean Bacău, Silviu Botez - director executiv la Direcția dezvoltare durabilă și managementul proiectelor.
     Festivalul s-a bucurat de un real succes, atingându-și scopul de a demonstra că handicapul nu trebuie să îngrădească accesul la viața socială și culturală, nu trebuie să conducă la izolare și să afecteze viața copilului; copiii sunt viitorul nostru, ei sunt egali indiferent de existența talentului sau a unor defecte, și pot fi educați astfel încât, împreună, să clădească o lume mai bună.
     “Salut cu mândrie și entuziasm atât efortul organizatorilor, cât mai ales talentul și curajul acestor mici “stele” în devenire. Au demonstrat dăruire și perseverență de-a lungul celor două zile de festival, iar finalul i-a găsit pe toți câștigători. Remarc implicarea copiilor cu nevoi speciale în colectivitate și în activitățile de zi cu zi, atingându-se astfel și unul dintre obiectivele principale ale proiectului. Mă bucur că instituția pe care o reprezint a reușit să ofere un sprijin financiar în vederea implementării cu succes a proiectului și vă asigur de întreaga noastră deschidere și pe viitor” a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Galerie foto