Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Bani de la Guvern pentru modernizarea Aeroportului

Joi 15.09.2016 16:00
 Ședința Guvernului de miercuri, 14 septembrie 2016 a adus o veste bună pentru băcăuani. A fost aprobat Master Plan-ul pentru Transport care cuprinde și programul de reabilitare și modernizare a Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău. Proiectul a fost prezentat în cadrul conferinței de presă susținută pe această temă, astăzi, 15 septembrie de către Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău împreună cu Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău. La conferință au participat ca invitați domnul Dragoș Benea și Lucian Șova, deputat, cei care au sprijinit activ demararea modernizării Aeroportului și aprobarea Master Plan-ului. 
            La această oră, lucrările de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de transport aerian, însemnând, printre altele, lucrări la turnul de control, la uzina electrică, la rezervorul de apă sau la terminalul de pasageri sunt într-un stadiu de finalizare de 45-47%. Aprobarea Master Plan-ului înseamnă alocarea sumei de 66 milioane de euro, fără TVA, banii necesari pentru finalizarea proiectului. ”În jurul datei de 20 octombrie vă propun o vizită pe șantier în care să constatați stadiul lucrărilor, urmând ca, în toamna acestui an să facem și licitația pentru modernizarea pistei de aterizare. Ne dorim ca până în luna iunie 2017 acest obiectiv să fie deja început”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. 
            La rândul său, domnul Dragoș Benea a felicitat Guvernul Cioloș pentru această decizie. ”Este un proiect important pentru băcăuani mai ales că include și realizarea terminalului internodal (ceea ce presupune conectarea aeroportului cu gara, autogara și cu alte puncte de acces din municipiu). Practic, pașii care trebuie parcurși constau în finalizarea lucrărilor de infrastructură, obținerea avizului de la Consiliul Concurenței (dat fiind faptul că Aeroportul Bacău este singurul care a înregistrat un trafic de peste 200 000 de pasageri), lansarea licitației pentru pista de aterizare și terminarea străzii Aeroportului”. 
            Împreună cu proiectul de modernizare al infrastructurii aeroportuare va fi modernizată așadar și principala cale de acces, strada Aeroportului. ”Municipiul Bacău trebuie să fie considerat partenerul Consiliului Județean Bacău în astfel de proiecte importante. În data de 30 august 2016 a fost alocată suma de 70 000 de lei, bani suficienți pentru efectuarea studiilor de specialitate și pentru demararea lucrărilor pe strada Aeroportului. Aceasta înseamnă mărirea numărului de benzi, modificarea completă a sistemului de iluminat, reabilitarea sistemului pluvial și de canalizare. Sper ca până la sfârșitul acestui an să începem procedura de licitație iar începutul anului 2017 să aducă și începerea lucrărilor.  Este foarte important ca această stradă care face, practic, legătura cu poarta Europei să fie făcută cu bun-simț”, a completat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.