Debut de an scolar

Luni 12.09.2016 14:00

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a  fost prezent la festivitățile de deschidere a noului an școlar de la mai multe unități de învățământ băcăuane. De asemenea, în mijlocul elevilor băcăuani s-au mai aflat și cei doi vicepreședinți ai  C. J. Bacău, Ionel Floroiu și Marius Gabriel Gheorghiță.
Încă de la primele ore ale dimineții, șeful executivului județean a onorat invitația primită de la primarul comunei Poduri, Diana Narcisa Albu, participând alături de deputatul Miron Smarandache la festivitățile din satul Cernu. Cu acest prilej, președintele Sorin Brașoveanu, a subliniat faptul că administrația băcăuană rămâne un partener implicat al sistemului educațional și va continua să susțină activ actul de învățământ. ”Consiliul Județean Bacău a fost și rămâne un susținător activ al învățământului, implicându-se financiar în sprijinirea acestui domeniu deosebit de important pentru viitorul nostru ca natiune. Un exemplu în acest sens îl constituie  Programul «Laptele, cornul și mărul», program pe care sperăm să-l îmbunătățim, astfel încât, în varianta optimă, să putem oferi copiilor din grădinițe și din școlile primare și gimnaziale o masă caldă. De asemenea, avem în derulare Programul de susținere a învățământului preșcolar și școlar din mediul rural, intitulat sugestiv «Ghiozdanul școlarului», care s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor. Primul clopoțel reprezintă un moment special din viața fiecăruia dintre noi, fie că suntem părinți, bunici, educatori sau elevi. Prima zi de școală aduce emoție, bucurie și multe așteptări din orice postură o privim. Ne afăm în fața unui nou început pe care ni-l dorim cu toții mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credința și speranța într-o lume mai bună”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.
Cea de a doua unitate de învățământ la care șeful administrației județene a fost prezent la deschiderea anului școlar 2016 – 2017 a coincis cu o inaugurare. În prezența unui numeros public, a fost tăiată panglica Grădiniței cu Program Prelungit ”Ursulețul Martinel”, o unitate de învățământ nouă, modernă, primitoare, curată, dotată cu tehnologie de ultimă generație în domeniul educational, un obiectiv de mare importanță pentru comunitatea dărmăneșteană. ”Mă bucur să mă aflu astăzi, în mijlocul dumneavoastră la una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județul Bacău. Aici, tinerele vlăstare vor desluși tainele abecedarului, vor învață să socializeze, să descopere lumea din jurul lor, iar calități precum cinstea, hărnicia, onoarea pe care acum le dobândesc vor dăinui în timp”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău.
 Noua unitate de învățământ are o suprafață construită de 846,80 mp, și o suprafață desfășurată de 1027,80 mp, finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 2.300.729,18 lei, și bugetul local de 161.358,52 lei. Corpul de clădire modern asigură patru săli de grupă, pentru 80 de copii preșcolari cu program zilnic prelungit.
Turul președintelui Consiliului Județean  făcut în unitățile de învățământ băcăuane cu prilejul debutului noului an școlar s-a încheiat la Liceul Tehnologic din Dărmănești. Discuțiile purtate  cu conducerea și cadrele didactice din acest liceu s-au axat în jurul priorităților pe termen scurt și mediu, un accent deosebit punându-se pe posibilitatea realizării unor parteneriate de tip public-privat între unitățile de învățământ și agenții economici ale căror domenii de activitate corespund tipurilor de specializare ale liceului.  ”Personal, militez pentru reînființarea școlilor profesionale și transformarea unor licee tehnice în școli profesionale. De asemenea, îmi doresc realizarea unor parteneriate de tip public-privat între unitățile de învățământ, care vor pune la dispoziție spațiul de desfășurare a cursurilor, echipamentul tehnic, profesori-formatori - agenții economici vor asigura echipamentul tehnic, formatori, și, bineînțeles locuri de muncă, iar autoritățile publice locale sau județene, vor avea în sarcină  reabilitarea unități școlare, acolo unde situația o impune, dotări cu mobilier și echipament”, a declarat președintele C.J. Bacău.
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Ionel Floroiu, a fost prezent la acțiunile desfășurate în comunele Podu Turcului și Motoșeni, iar vicepreședintele CJ, Marius Gabriel Gheorghiță a  participat la ceremonia organizată în localitatea Berzunți.