Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

O noua generatie de agenti de penitenciare

Marti 30.08.2016 12:00
 
 
     Astăzi, 30 august 2016, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a sărbătorit o nouă generație de absolvenți. În prezența ministrului justiției, Raluca Prună, directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de penitenciare Marius Vulpe, directorilor de unități penitenciare, reprezentanților autorităților locale și invitaților, unui număr de peste 200 absolvenți li s-a acordat gradul de "agent de penitenciare".
    Prezent la eveniment, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău a declarat: ”mă bucur să fiu alături de dumneavoastră astăzi, într-un moment care încheie, simbolic, stagiul de pregătire pentru agenții de penitenciare. Absolvirea este un moment cu profunde semnificații, atât pentru instituțiile implicate cât și pentru absolvenți. Pentru că vorbim despre tineri, care au ales o meserie ce aduce responsabilități deosebite și o încărcătură emoțională mare. Dincolo de calitățile personale, care presupun și empatie, dar și intransigență, acești tineri vor trebui să dovedească o serie de calități sociale, ca de pildă,  atașamentul și dăruirea față de profesie și de sistemul din care vor face parte. Este o mare provocare căreia sunt convins că acești tineri inimoși îi vor face față.
    Aș vrea să aduc un cuvânt de mulțumire și dascălilor, care, an de an se străduiesc în munca de apostolat pe care o presupune orice proces de învățare și îndrumare a tinerilor. Un gând bun acestor oameni devotați și multe succese în nobila misiune de a forma oameni pentru o meserie dificilă, dar necesară.
    Nu în ultimul rând, aș dori să felicit implicarea autorităților locale în susținerea activității acestei școli. Este mai mult decât lăudabil felul în care instituțiile publice locale au înțeles specificul activității agenților de penitenciare și, ori de câte ori a fost nevoie au oferit tot suportul necesar pentru îndeplinirea unor sarcini specifice
”.

Galerie foto