Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

O noua speranta pentru bolnavii cu afectiuni oncologice

Joi 17.12.2015 11:00
 
     Ziua de 16 decembrie 2015 a marcat o etapă importantă în renovarea secției de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Bacău. Proiectul, care constă în modernizarea acestei secții și dotarea cu aparatură de specialitate este susținut de  către Consiliul Județean Bacău și implementat de Spitalul Județean și Compania Națională de Investiții.
     La sfârșitul lunii august 2015 a fost semnat contractul pentru finanțarea acestui proiect iar data de 16 decembrie a marcat începerea lucrărilor. Cele 3 luni anterioare demarării efective a lucrărilor au fost rezervate procedurilor administrative (de predare a amplasamentului) și obținerii autorizațiilor și avizelor necesare.
    Se estimează că în aproximativ 7 luni investiția va fi realizată, în paralel urmându-se și procedurile de achiziție a echipamentelor de specialitate, respectiv achiziția unui aparat de rezonanță magnetică (RMN) și a unui computer tomograf (CT). Achiziția va fi demarată la începutul lunii ianuarie 2016, urmând ca cel târziu în luna mai, aparatura să fie deja montată.
    Importantă din punct de vedere financiar (valoarea proiectului de modernizare ridicându-se la aproximativ 6 milioane de Euro), această investiție este cu atât mai importantă pentru sănătatea băcăuanilor, a celor care necesită tratamente de specialitate.
    ”Pentru mine și pentru colegii mei este o investiție de mare importanță umană și sperăm să o finalizăm cât mai repede astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Iași, București sau Cluj pentru investigații care țin de sfera oncologiei. Începerea lucrărilor marchează o nouă etapă în derularea acestui proiect iar băcăuanii trebuie să știe că, în maximum 6,7 luni cei suferinzi de afecțiuni oncologice vor putea fi tratați aici”, a precizat Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, prezent la demararea lucrărilor.
    Este important de subliniat faptul că achiziția aparatului RMN era o investiție mai mult decât necesară, Spitalul Județean Bacău fiind printre puținele din țară care nu dispunea de un astfel de aparat, funcțional, în sistemul public de sănătate.
    ”Orice nouă investiție în acest proiect este o speranță pentru băcăuani pentru că, o secție de acest fel, cu cât este pusă în funcțiune mai repede cu atât poate ușura suferințe sau chiat poate salva vieți”, a mai subliniat Dragoș Benea. 

Galerie foto