Marti 20.10.2015 12:00
În perioada 13-18 octombrie 2015, o delegație a Consiliului Județean Bacău, condusă de vicepreședintele Ionel Floroiu, împreună cu prefectul județului, Dorian Pocovnicu s-a aflat în Franța, în cadrul proiectului „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale băcăuane din Valea Zeletinului – promovarea învățării și consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța”.

Proiectul este inițiat de Consiliul Județean Bacău și Asociația franceză “Amitié Roumaine Saint Leu la Forêt” (FR) în asociere cu 4 comune din Valea Zeletinului, respectiv Colonești, Motoșeni, Răchitoasa și Stănișești și cu Asociația de Prietenie Româno-Franceză „St.Leu la Forêt - Izvorul Berheciului” (RO).
Obiectivul general al proiectului este de învățare și consolidare a limbii franceze de către elevii din comunele Județului Bacău precum: Colonești, Motoșeni, Răchitoasa și Stănișești, în vederea fructificării oportunităților pe care le prezintă cunoașterea acestei limbi de circulație internațională pentru dezvoltarea personală, implicit pentru dezvoltarea comunităților proprii.