Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Decathlon Integrative Meetings of Friends

Miercuri 02.09.2015 12:00
 
În perioada 26–27.08.2015 Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a organizat, pentru prima dată în România, competiția cu titlul DECATHLON “INTEGRATIVE MEETINGS OF FRIENDS”, competiție sportivă internațională pentru persoane cu dizabilități.
 
Prima parte a competiției “RELAY RUN”, desfășurată în perioada 17-25.08.2015, a constat în alergarea pe șosea, pe o distanță totală de 820 km. Sportivii au alergat pe teritoriul a trei țări, Ungaria, Serbia și România, pe o distanță aproximativă de 563 de km. Pe teritoriul țării noastre, traseul a fost Timișoara-Deva-Sibiu-Brașov-Onești-Bacău. Din cadrul DGASPC Bacău au participat 24 de beneficiari din centrele pentru îngrijirea și asistența adulților din Răcăciuni, Ungureni, Filipești, Pietricica, Dărmănești și Tg. Ocna. Beneficiarii au fost grupați în patru echipe și au participat la toate cele 10 probe atletice.
 
Ca istoric, prima competiție Decathlon de acest fel a avut loc în anul 1992, în Lanzendorf, Austria. Numărul de participanți a crescut de la an la an, astfel că, din anul 1999, Decathlon a devenit oficial Campionatul European al Persoanelor cu Dizabilități, la care reprezentanții DGASPC Bacău participă de 10 ani.

Galerie foto