Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Lansare model - Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii -

Miercuri 08.10.2014 15:00
Reprezentanța UNICEF în România, Guvernul României și Consiliul Județean Bacău vor lansa vineri, 10 octombrie 2014, începând cu ora 10:00, modelul “Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”. Acest model de servicii sociale de prevenție, bazate pe comunitate și adresate copiilor vulnerabili și familiilor lor, susținut financiar de Norway Grants și UNICEF, va fi implementat în județul Bacău, în cadrul acordului de parteneriat dintre România și UNICEF pentru perioada 2013-2017.

Evenimentul de lansare se va bucura de prezența dlui. Victor Ponta, Premierul României,  a dnei. Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a dnei. Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România, a dnei. Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, a dlui. Dragoș Benea, Președintele Consiliului Județean Bacău, a dlui. Dorian Pocovnicu, Prefectul Județului Bacău, a reprezentanților administrației centrale și locale, a jurnaliștilor de la nivel național și local. Conferința de presă va avea loc în Sala de Consiliu a Centrului de Afaceri și Expozițional Bacău, Calea Dr. Alexandru Șafran nr. 145, Bacău, începând cu ora 10:00.

Evidențele generate de acest proiect pilot vor fi folosite pentru a oferi asistență tehnică Guvernului României pentru a accelera reformele în ceea ce privește drepturile copilului, protecția socială și a copilului, sănătatea și educația. Un număr mare de parteneri sunt implicați în dezvoltarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea acestui model: Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și a Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului și Ministerul Fondurilor Europene; Consiliul Județean și Prefectura Bacău; autorități publice locale din aproximativ 50 de comune; societatea civilă; copii și familiile lor.