Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Judetul Bacau dispune de 18 autospeciale noi pentru situatii de urgenta

Luni 15.09.2014 14:00
    Sâmbătă, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, la Consiliul Județean Bacău a avut loc o conferință de presă prilejuită de finalizarea proiectului "Îmbunătățirea dotării cu autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime a bazelor operaționale pentru situații de urgență în Regiunea Nord-Est", cod SMIS 41092.
    În cadrul acestui proiect, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST (formată din asocierea Consiliilor Județene din Bacău, Iași, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui), a achiziționat o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime în valoare de 672.000 euro, contribuția Consiliului Județean Bacău fiind de 58.912,61 lei – aproximativ 13.400 euro.
    În perioada iunie 2009 – august 2014, prin proiectele derulate de ADI Euronest pe Programul Operațional Regional 2007-2013, pentru județul Bacău, au fost achiziționate 18 autospeciale de mai multe tipuri. Valoarea acestora se ridică la aproape 4 de milioane de Euro, bani proveniți din fonduri europene. Contribuția Consiliului Județean Bacău la aceste proiecte a fost de  aproximativ 67.000 de Euro. ”Rezultatele  proiectului sunt foarte importante pentru că sunt investiții în sănătatea băcăuanilor. Pompierii băcăuani au acum la dispoziție utilaje performante cu care își pot face datoria, salvând vieți, de multe ori punându-și în pericol propriile vieți. Mă bucur astăzi, de Ziua Pompierilor să pot spune că instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Bacău, are o misiune îndeplinită față de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău”, a subliniat Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, în cadrul evenimentului.
    La rândul său, prefectul județului, Dorian Pocovnicu afirma că ”merită toată aprecierea aceste parteneriate deoarece astfel de investiții sunt foarte importante pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău. Mai ales în condițiile în care, în urmă cu câțiva ani exista o lipsă acută de autovehicule speciale destinate situațiilor de urgență. Parteneriatul acestui proiect poate fi luat ca exemplu pentru viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene”.
    În cadrul evenimentului de sâmbătă a fost, de asemenea lansat un nou proiect,  "Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă". În cadrul acestuia vor fi achiziționate, în județul Bacău, 4 autofreze de zăpadă ce vor deservi municipiul Bacău și localitățile Onești, Moinești și Podu Turcului și un vehicul pe șenile.

Galerie foto