Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Start pentru pârtia de schi de la Slănic Moldova

Vineri 07.03.2014 11:30
    Joi, 6 martie 2014, la Slănic Moldova a avut loc recepția lucrărilor la proiectul ”Schi Parc”.

   În deschiderea conferinței de presă prilejuită de acest eveniment, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău declara: ”Este o zi pe care o așteptăm de aproape 9 ani. A fost un proiect dificil, care, în pofida dificultăților de diverse facturi cu care s-a confruntat, a fost finalizat cu bine mulțumită echipelor, atât din cadrul Consiliului Județean Bacău cât și din Primăria Slănic Moldova. Din perspectiva turismului de sănătate și al celui de agrement, pârtia de schi ”Nemira” va fi un element în plus de atracție pentru turiștii care vizitează zona. Este un aspect important, în condițiile în care, viitorul turismului în județul Bacău se așează pe acestă axă – Slănic Moldova – Târgu Ocna”.
La rândul său, primarul orașului Slănic Moldova, Andrei Șerban a subliniat că ”este un eveniment pentru localitatea noastră. Beneficiile acestui proiect sunt considerabile, începând cu locurile de muncă nou create în zonă și evident cu relansarea turismului și a economiei adiacente”. 
    Proiectul ”Schi Parc Slănic Moldova” a fost realizat de Județul Bacău în parteneriat cu Orașul Slănic Moldova și a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice.
     Bugetul total alocat acestui proiect a fost de 25.263.321,97 lei, asistența financiară nerambursabilă acordată fiind de 8.687.951,00 lei.
    Autoritatea de Management al Programului Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar responsabil pentru acest program fiind Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
    Pârtia de schi Nemira este situată în partea de nord a stațiunii Slănic Moldova, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime pe înclinare de 1414m, lățime medie de 38m, o diferență totală de nivel de 240 metri și o pantă medie de 17,6%, înclinație ce o încadrează în categoria pârtiilor ușoare și, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.
    Pentru asigurarea unor condiții optime de practicare a schiului și pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalație de transport pe cablu, instalație de înzăpezit artificial, mașină de bătut zăpadă, instalație de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.
    Acest proiect, prin anvergura investiției și obiectivele realizate, are caracter unicat atât la nivelul aplicantului cât și al partenerului.

Galerie foto