Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Consulul Ucrainei a vizitat Bacaul

Marti 16.04.2013 09:00
    Ionel Floroiu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău a participat vineri, 12 aprilie 2013, alături de Dorian Pocovnicu, subprefectul județului, de reprezentanți ai primăriei municipiului și ai mediului de afaceri băcăuan, la întâlnirea prilejuită de vizita Excelenței Sale, domnul Vasyl Boiechko, consul al Ucrainei în România.
    Întâlnirea s-a desfășurat la sala mare a Palatului Administrativ și a bifat pe agenda de lucru subiecte de interes comun cum are fi parteneriatele în domeniul economic și cultural. ”Deocamdată, în momentul de față, județul Bacău nu are niciun fel de parteneriat cu Ucraina dar suntem deschiși propunerilor de colaborare ce pot dezvolta avantaje reciproce pentru țările noastre”, a subliniat în deschiderea evenimentului vicepreședintele Ionel Floroiu. ”Am solicitat informații despre o serie de regiuni care sunt comparabile cu județul nostru, ca și număr de locuitori și potențial de dezvoltare și pof afirma, fără rezerve, că instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Bacău este un garant de comunicare și credibilitate între partenerii de afaceri români și cei ucraineni”, a mai punctat vicepreședintele.
    La rândul său, Excelența Sa, domnul Vasyl Boiechko a fost de părere că ”statul ar trebui să se implice și pe acest palier, respectiv să faciliteze legăturile comerciale dintre oamenii de afaceri români și cei ucraineni. Există până în prezent schimburi comerciale de mobilă, fier, ciment și îngrășăminte iar experiența ultimilor ani (domnia sa se află la cel de-al doilea mandat ca și consul al Ucrainei la Suceava) a demonstrat că există un potențial foarte mare, în special în zona de cooperare transfrontalieră și interregională”.