Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Ambasadorul statului Israel, in vizita la Consiliul Judetean Bacau

Luni 25.03.2013 11:00
    Vineri, 22 martie 2013, Consiliul Județean Bacău a primit vizita ambasadorului statului Israel la București, Excelența Sa, domnul Dan Ben-Eliezer.
    Agenda discuției a vizat o trecere în revistă a istoricului comun Israel-Bacău și noi perspective de colaborare în domeniile economic, turistic și cultural. Ionel Floroiu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău afirma că ”ar trebui să existe un parteneriat solid cu Israelul, în mod special pe partea economică, în sectorul industrial, dat fiind faptul că în județul Bacău s-a dezvoltat în ultimul timp, cu precădere, sectorul de consum prin hipermarket-uri și servicii, în defavoarea investițiilor în sectorul industrial”.
    Parteneriatele în domeniul cultural au fost un punct prioritar în cadrul discuțiilor. Excelența Sa, domnul Eliezer a subliniat cât de important este studiul Holocaustului pentru români și pentru tineri, în mod special. Nu doar pentru că Holocaustul reprezintă cel mai tragic capitol din istoria evreilor ci și pentru ca tânăra generație, în contextul globalizării, al internetului, al facebook-ului, trebuie să învețe despre valorile reale. ”Învățând despre Holocaust vor învăța să respecte drepturile omului, vor avea lecții despre viață, vor învăța să fie sensibili față de cei din jur, față de tragediile altora. Relațiile dintre statele noastre sunt excelente, dar pentru a face această prietenie sustenabilă trebuie construite punți de comunicare între generațiile tinere, pentru ca tinerii români să învețe despre istoria noastră și, reciproc, tinerii din Israel să cunoască mai bine istoria și cultura României”, a fost de părere domnul ambasador Eliezer.   
    Printre propunerile de proiecte comune s-au aflat și susținerea în cadrul școlilor băcăuane a unor seminarii despre Holocaust, dar și vizite de studiu și schimb de bune practici în domeniul turismului și industriei. ”Vă asigurăm de întregul suport din partea Consiliului Județean Bacău pentru realizarea acestor proiecte și îmi exprim convingerea că acesta este un important pas înainte în consolidarea relației speciale pe care județul Bacău o are cu numeroase localități și comunități din Israel”, a concluzionat vicepreședintele Ionel Floroiu.