Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

The Fairytale of the Europe la Consiliul Judetean Bacau

Marti 22.01.2013 13:00
    Consiliul Județean Bacău a primit astăzi, marți, 22 ianuarie 2013, vizita participanților într-un proiect de amploare, de tip Comenius, denumit ”The fairytale of the Europe Golden Future”. Inițiatorul acestuia este Liceul ”N.V. Karpen” care, alături de elevi și profesori din alte zece țări europene și-a propus promovarea unei culturi a îmbătrânirii active în rândul tinerilor.
    Partenerul local al proiectului este Club 60 și reprezintă o noutate în cadrul proiectelor de acest tip în care, până acum, echipele erau formate din elevi și studenți.
Ideea proiectului este de tip ”poveste”; adolescentul își imaginează o întâlnire cu sine însuși în anul 2062, în cadrul căreia, sinele maturizat de peste ani îi prezintă elevului de acum ”cartea” vieții. Capitolele ”cărții” urmează etapele firești ale vieții și sunt caracterizate, fiecare, prin câte un cuvânt ”etichetă”. Astfel, adolescența este reprezentată de hobbiuri, tinerețea de implicarea socială, maturitatea – de sănătatea fizică și mentală iar bătrânețea – de înțelepciune și spiritualitate.
    Dumitru Brăneanu, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, prezent la manifestare a subliniat beneficiul pe care astfel de proiecte îl aduc nu doar comunităților locale ci și societății în ansamblul ei: ”Cred și am încredere în tânăra generație și în puterea ei de a crea punți de legătură pentru tineri, pentru copiii lor și, în egală măsură, pentru vârstnici”.
    La rândul său, prefectul județului, Claudiu Șerban a fost de părere că ”o relație bivalentă între generații aduce plusvaloare pentru toți. Pe de o parte, tinerii au nevoie de înțelepciune iar persoanele în vârstă au nevoie de motorul tinerilor pentru a lucra împreună ca o echipă”.
    Partenerii europeni ai proiectului au arătat și că, mai mult decât o punte între generații, acest proiect aduce împreună culturi diferite, ceea ce transpune în realitate unul din pilonii Europei unite.

Galerie foto