Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

16 echipamente noi de urgenta pentru situatii speciale

Marti 27.11.2012 13:00
Astăzi, miercuri, 27 noiembrie 2012, Consiliul Județean Bacău a fost gazda conferinței de presă prilejuită de finalizarea proiectului "Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență, acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în regiunea Nord-Est - Cod SMIS 23396" și de prezentarea rezultatelor acestuia.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a fost fondată la începutul anului 2008 de către consiliile județene Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Valsui pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3.

În cadrul acestei axe, Regiunii de Dezvoltare Nord-Est i-au fost alocați aproximativ 16,5 milioane de Euro, pentru îmbunătățirea infrastructurii și capacității de intervenție în situații de urgență la nivel prespitalicesc în vederea asigurării populației cu servicii de calitate.

Consiliul Județean Bacău a participat la acest program cu 3 cereri de finanțare. În primele două au fost achiziționate 10 autospeciale (de intervenție, descarcerare, acordarea asistenței medicale de urgență) și 5 ambulanțe (de prim ajutor și de reanimare). Bugetul alocat achiziției echipamentelor pentru cea de-a doua cerere de finanțare a fost de 4 milioane de euro din care 70 000 de euro au reprezentat contribuția proprie a Consiliului Județean, restul fiind fonduri europene accesate prin Programul Operațional Regional (POR).

”Este un proiect implementat cu succes și datorită relației de colaborare dintre Consiliul Județean Bacău, Primăria municipiului Bacău și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. După ce se va finaliza și cea de-a treia cerere de finanțare, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență va avea toate instrumentele pentru gestionarea situațiilor de criză”, afirma Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, în deschiderea conferinței.

”Acest proiect demonstrează încă o dată că fondurile europene sunt calea cea mai sigură pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de diverse tipuri. Mă bucur să văd acest proiect finalizat pentru că cea mai sigură investiție a unei administrații publice este investiția în sănătatea oamenilor comunității”, a punctat la rândul său, Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Cea de-a treia cerere de finanțare din cadrul proiectului EURONEST – ”Îmbunătățirea dotării cu atutospeciale de intervenție și salvare de la înălțime a bazelor operaționale pentru situații de urgență în Regiunea Nord Est (18 luni)” – a fost aprobată spre finanțare, contractul urmând a fi semnat în luna decembrie 2012. Bugetul total al acestui proiect este de 17 673 782 lei (aproximativ 4 418 445 Euro) din care cofinanțarea Județului Bacău este de 58 912,61 lei (14 728 Euro) iar valoarea echipamentelor pentru Județul Bacău – 2 365 000 (591 250 Euro)

Prin acest ultim proiect urmează a fi achiziționată o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

Galerie foto