Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Județul Bacău prezent la Târgul de turism al României, ROMEXPO București

Marti 20.11.2012 15:00
Consiliul Județean Bacău, a participat în perioada 15-18 noiembrie 2012 la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României  organizat la Centrul Expozițional ROMEXPO București.
Reprezentanți din cadrul Direcției de dezvoltare durabilă și managementul proiectelor precum și de la Serviciul public județean pentru promovarea turismului și coordonarea activității de SALVAMONT, au  participat la acest eveniment prin proiectul „Promovarea județului Bacău (ProBacTur) ca destinație turistică: agrement, sănătate, cultură”, finanțat prin Programul Operațional Regional, axa prioritară „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, DMI 5.3 „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”,  cod Smis 16028, pe care Consiliul Județean Bacău îl are în implementare.
Aceștia au promovat  3 pachete  turistice integrate de produse și servicii  reprezentative:
• ,,Turismul de agrement și balnear’’, constituit din produse turistice de agrement asociate cu tratament balneo-terapeutic oferit nu numai de stațiunea Slănic Moldova, numită cândva, pe drept cuvânt ,,Perla Moldovei” cu cele 12 izvoare vindecătoare ci și de orașul Tg. Ocna sau Salzburgul Românesc, cu izvoarele sale de ape minerale și cu renumita salină în interiorul căreia există un sanatoriu de boli respiratorii.
• ,,Turismul Cultural’’, constituit din case memoriale și  centre de cultură, puse în valoare  pentru aducerea aminte a personalităților din județul Bacău, precum: Centrul de Cultură "Rosetti Tescani-George Enescu" din Tescani și casele memoriale din Bacău ale poetului precursor al post - modernismului românesc „George Bacovia”, a pictorului „Nicu Enea” și nu numai. De asemenea,  muzeele precum Muzeul etnografic din curtea  bisericii "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Dărmănești care completează, așa zisul drum al muzeelor din județul Bacău, pe cele două din municipiul  Bacău și anume: Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu" cu secțiile istorie, artă și etnografie și Complexul Muzeal de Științele Naturii ,,Ion Borcea", reprezintă obiective turistice culturale atractive pentru oricare iubitor de istorie, artă , etnografie și natură.
• ,,Turismul ecumenic’’ reprezintă cel de-al treilea pachet turistic și este compus dintr-o importantă salbă de lăcașe de cult. Numai orașul Tg. Ocna are ridicate un număr de 24 de biserici la 14 000 de locuitori, printre acestea, se numără și Biserica “Sfânta Varvara”, situată în mina de sare “Trotuș” din oraș. Lăcașe de cult speciale precum: Biserica din Borzești, ridicată în 1494 de Ștefan cel Mare împreună cu fiul său, Alexandru-Vodă, care a zidit în 1491 Biserica Precista din Bacău, Mănăstirea Bogdana din comuna Ștefan cel Mare, ridicată în 1660, refăcută după 100 de ani și care adăpostește un fond de carte veche prețios, Mănăstirea de la Runc sau Mănăstirea de la Răchitoasa care a fost înălțată în 1697, Mănăstirea Măgura Ocnei din apropierea orașului Tg. Ocna, construită între 1750-1757, conturează profilul turistic al județului nostru.

Prin prezența județului Bacău la Târgul de Turism al României, a existat posibilitatea de a face cunoscute, potențialilor turiști atât români cât și străini, valențele cultural spirituale și peisajele unice mirifice cu izvoare de ape minerale curative ale județului Bacău, adevărate mărturii ale unei destinații turistice atractive și importante, trezindu-le acestora interesul pentru a  descoperi județul Bacău.

Galerie foto