Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Vizită de studiu în regiunea Toulouse

Vineri 19.10.2012 12:00
Reprezentanții Consiliului Județean Bacău împreună cu cei ai Universității „Vasile Alecsandri” au participat în perioada perioada 14 - 17 octombrie 2012 la o vizită de studiu în regiunea Midi-Pyrénées, departamentul Haute-Garonne, Toulouse, Franța. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului 100% RES communities, finanțat prin programul Intelligent Energy Europe.

Proiectul Towards 100% RES rural communities (Către comunități rurale care utilizează 100% Surse de Energie Regenerabilă) se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Uniunea Europeană pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2020 respectiv reducerea cu cel puțin 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră comparativ cu anul  1990 și asigurarea a 20%  din necesarul de energie din surse regenerabile și creșterea eficienței energetice cu 20%.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie realizarea Planurilor de acțiune pentru energie durabilă (SEAP) pentru ariile teritoriale participante la proiect și aderarea comunităților din aceste zone la Convenția Primarilor (CoM), mișcare europeană de susținere a strategiei 20-20-20 a Uniunii Europene. Prin intermediul celor 13 parteneri, activitățile se vor derula concomitent în 9 țări: Austria, Belgia, Cehia, Franța, Italia, Marea Britanie, România, Slovenia  și Ungaria.
Vizita care s-a desfășurat în zona orașului Toulouse, departamentul Haute-Garonne a avut ca obiectiv studierea modului în care partenerii francezi au exploatat disponibilul de energie regenerabilă al zonei și realizarea înfrățirii între zona teritorială a  județului Bacău participantă la proiect și asociația comunelor Le Pays de l’Albigeois et des Bastides.
Cu sprijinul Consiliului Județean Bacău acest proiect va contribui la dezvoltarea zonei prin implicarea autorităților locale și regionale în scopul creșterii eficienței energetice și utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriul județului Bacău.


Galerie foto