Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

A fost semnat contractul de finantare pentru Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgenta Bacau

Miercuri 21.11.2012 12:00
Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău și Constantin Apostol, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Nord-Est au semnat astăzi, 21 noiembrie 2012 contractul de finanțare ce prevede reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv la care au participat și Dan Stoica, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Claudiu Năstase, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău și Mihai Ichim, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență.

Proiectul, pentru a cărui ”maturitate” au fost necesari aproape 2 ani este realizat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 3 - Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenție 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.

”Dacă avem în vedere faptul că Spitalul Județean de Urgență Bacău asigură asistența medicală pentru mai mult de 500 000 de locuitori, adică aproximativ 74% din populația județului și totodată faptul că aici se desfășoară și activitatea didactică pentru pregătirea medicilor stagiari, medicilor rezidenți și asistenților atunci cred că pot afirma că acest proiect este unul cu un impact major pentru comunitatea județului Bacău dar și a județelor învecinate”, a precizat Dragoș Benea.

Reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate pentru Adulți înseamnă îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală, noi servicii de asistență medicală ca și servicii esențiale (de tip ambulatoriu), cu implicații pozitive directe asupra gradului de sănătate al populației.Rezultatele anticipate în urma implementării proiectului sunt scăderea numărului de pacienți redirecționați din cauza lipsei de capacitate sau dotare dar și scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și / sau tratament.

”Mă bucur să văd că acest proiect ”prinde viață” ca urmare a eforturilor depuse de către instituții ale administrației publice locale, respectiv Consiliul Județean Bacău și Spitalul Județean de Urgență Bacău. Știu că este un proiect foarte important pentru comunitatea băcăuană și îmi doresc, în egală măsură să reprezinte și un model de bune practici pentru alte comunități”, afirma Constantin Apostol.

Valoarea totală a proiectului este de 3.581.038 de Euro din care asistența financiară nerambursabilă este de 3.269.715 iar contribuția proprie în proiect – 311.323 de Euro.
Lucrările efective la clădirea Ambulatoriului vor începe în primăvara 2013.
Alături de proiectul privind reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului Județean de Urgență se adaugă și alte proiecte finanțate prin POR, aflate în implementare sau deja finalizate cum sunt  – DJ 252 Huruiești-Găiceana-Parincea-Bibirești-Buhoci, DJ 119 Căiuți-Pralea și DJ 116 Târgu-Ocna-Oituz dar și proiectul ”Schi Parc” Slănic Moldova unde licitația pentru atribuirea lucrărilor se apropie de final.

Galerie foto