51.000 de elevi au primit ghiozdane în prima zi de școală

Marti 15.09.2009 10:00
Școala a început mult mai bine în acest an, pentru aproape 51.000 de copii băcăuani din mediul rural.
Luni, 14 septembrie 2009, cu prilejul deschiderii unui nou an școlar, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, a fost, împreună cu oficialități locale din comunele Balcani și Agăș, în mijlocul elevilor din mediul rural. Cu această ocazie, a fost prezentat proiectul multianual “Ghiozdanul școlarului”, care este finanțat de către CJ Bacău, cu scopul de a sprijini elevii care învață în mediul rural. ”Am inițiat acest program încă din 2008 și iată că, în 2009 venim în sprijinul tuturor copiilor care învață în mediul rural, cu ghiozdane complete. Sper că și la anul, și peste doi, trei ani, acestea să fie pe băncile tuturor elevilor”, a afirmat Dragoș Benea în discursul său.
Una dintre destinații a fost școala din Coșnea (comuna Agăș), situată într-un sat izolat, unde copiii trebuie să parcurgă aproximativ 30 de km dus-întors, pentru a merge la școală.
Președintele Dragoș Benea a luat parte, alături de acești copii, la ceremonia de deschidere a anului școlar. Conducerea școlii s-a arătat încântată de faptul că ideea lui Dragoș Benea s-a concretizat în beneficiul copiilor. “Suntem cu toții bucuroși, atât noi, cadrele didactice, cât și elevii acestei școli, pentru acest ajutor din partea Consiliului Județean Bacău. Sperăm să avem un an școlar mai bun”, a spus directorul Școlii cu clasele I-VIII, din satul Coșnea, comuna Agăș.
Toate cele patru școli din comunele Balcani și Agăș, vizitate de președintele Consiliului Județean sunt unități care fac parte din programul “Ghiozdanul Școlarului” prin care, școlarii și preșcolarii care învață în mediul rural, primesc din partea Consiliului Județean Bacău, un ghiozdan cu rechizite. Vasile Rață, primarul comunei Balcani, a declarat că “programul Ghiozdanul școlarului este un proiect eficient, care vine în sprijinul tuturor elevilor, și, poate în acest mod, nu vom mai auzi de abandonul școlar".