Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Preafericitul Daniel, cetățean de onoare al județului Bacău

Luni 14.09.2009 10:00
Duminică, 13 septembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat Catedrala „Înălțarea Domnului“ din Bacău, unde a fost întâmpinat de autoritățile locale, de un sobor de peste 100 de preoți și mii de enoriași.
Evenimentul a fost prilejuit de ridicarea Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
Cu această ocazie, Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, i-a oferit Preafericitului Părinte Daniel, Diploma de Cetățean de Onoare al Județului Bacău, alături de trofeul simbolic, reprezentând un munte de sare. La înmânarea trofeului, Dragoș Benea i-a explicat Patriarhului semnificația acestuia: „Reprezintă muntele de sare de la Târgu-Ocna, cel mai vechi însemn heraldic al județului Bacău, muntele subteran de sare”. 
Părintele Patriarh le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificația zidirii unei biserici. „Această catedrală este un simbol al libertății folosite pentru apropierea de Dumnezeu și pentru ridicarea în demnitate a poporului creștin-ortodox din acest municipiu și din acest județ. Când se ridică o biserică, se înalță demnitatea comunității care o zidește și se construiește tainic în sufletele celor care participă la înălțarea ei. Această catedrală este mare, frumoasă, printre cele mai mari în construcție din Europa Răsăriteană”.

Galerie foto