Start pentru construcția stației de transfer, sortare, compostare la Onești și a stațiilor de transfer de la Găiceana și Berești Tazlău

Miercuri 14.03.2012 13:00
    Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău a susținut miercuri, 14 martie 2012 o conferință de presă în care anunța demararea contractului de lucrări pentru construcția stației de transfer, sortare, compostare la Onești și a stațiilor de transfer de la Găiceana și Berești Tazlău.
    În data de 27 februarie 2012 au început lucrările aferente contractului menționat. În acest sens au fost deja predate către Hidroconstrucția S.A. București, liderul Asociației desemnate câștigătoare în urma licitației lansate în iunie 2011, amplasamentele pe care urmează a fi realizate stațiile de transfer, sortare și compostare.
    În zilele de 15 și 16 martie va avea loc trasarea lucrărilor pe amplasamentele de la Berești Tazlău, Onești și Găiceana.
    Durata totală a contractului de lucrări este de 27 de luni, din care 3 sunt alocate pentru proiectare, 12 pentru execuție și 12 luni pentru notificarea defectelor. Lucrările la cele trei obiective de investiție se vor executa în paralel, astfel: 12 luni vor fi alocate pentru construcția stației de transfer, a stației de sortare și compostare de la Onești, 9 luni pentru construcția stației de transfer de la Berești Tazlău și 7,5 luni pentru construcția stației de transfer de la Găiceana.
    “Momentul începerii investițiilor în cadrul prezentului proiect este unul important pentru județul Bacău, cu atât mai mult cu cât impactul este unul de durată și implică mai multe sectoare. Aș aminti doar diminuarea costurilor de transport a deșeurilor de la populație la depozit, ceea ce va duce și la scăderea taxei de salubrizare și valorificarea în agricultură a compostului rezultat din procesul de fermentare a deșeurilor biodegradabile. Aș mai sublinia faptul că județul Bacău este singurul județ din țară unde cofinanțarea este asigurată exclusiv de către Consiliul Județean”, a precizat președintele Dragoș Benea.
    Proiectul va fi finalizat la jumătatea anului 2013.