Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Consiliul Județean Bacău omagiază două mari talente ale județului pictorul Ilie Boca și scriitorul Calistrat Costin

Miercuri 22.02.2012 14:00

În cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Județean Bacău omagiază două mari talente ale județului, pe pictorul Ilie Boca și pe scriitorul Calistrat Costin

Pentru contribuția deosebită pe care domnia sa a avut-o și o are în continuare în domeniul cultural, atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional, Consiliul Județean Bacău va conferi titlul de “Cetățean de Onoare” și va acorda Premiul de Excelență seniorului artei plastice băcăuane, maestrului Ilie Boca.
Pe întreaga perioadă a activității sale artistice, inițiatorul filialei băcăune a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Ilie Boca s-a dovedit a fi artistul înțelept, modest, extrem de creativ și laborious, unul dintre cei mai de seamă pictori români contemporani.
În țară, pictura maestrului a fost admirată și apreciată la galerii de artă precum: “Filart” (Bacău), “Tribuna” (Cluj-Napoca), “Apollo” (București), “Calderon” (București), Sala “Dalles” (București), la muzee de artă, expoziții de artă, iar în străinătate, operele sale au fost expuse în saloane internaționale de artă, printre care se remarcă expozițiile organizate la Roma și la Cagliari (Italia), la Kiel Dusseldorf (Germania), Corint (Grecia), Budapesta (Ungaria), Basel (Elveția), Cairo (Egipt), Paris (Franța), Heinola (Finlanda), Geldrop (Olanda), New York (S.U.A.), etc. 
Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean, dl. Dragoș Benea a declarat: “Ilie Boca, personalitate carismatică a artei contemporane românești, un om de o rară modestie în particular, chiar dacă faima lui este recunoscută în lumea artei mondiale, s-a impus nu doar prin pictura sa, ci și prin arta de a viețui cu eleganță, într-un mediu al orgoliilor și subiectivităților”.

Al doilea mare talent premiat de Consiliul Județean Bacău este scriitorul Calistrat Costin. Născut la 30.01.1942 în orașul Bacău, județul Bacău, Calistrat Costin, pe numele său adevărat, Costinel Costin, și-a dedicat activitatea creației literare, dar și promovării valorilor culturale locale, fiind un reper în educația culturală a mai multor generații de băcăuani.
Președinte al Uniunii Scriitorilor din România –Filiala Bacău, cu peste 20 de volume de poezie, volume de proză, scenarii de teatru, articole de critică literară, foiletoane, publicistică dar și traduceri tipărite la edituri de prestigiu din țară, domnul Calistrat Costin reprezintă o prezență importantă în mediul literar contemporan, a avut și are, în continuare, o contribuție deosebită în domeniul cultural și artistic la nivel local și național.

Galerie foto