Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

''Livada copilăriei'' a luat startul

Joi 27.10.2011 15:00
Aproape 20 000 de copii, parlamentari și consilieri județeni, specialiști ai Camerei Agricole Județene și ai Direcției pentru Protecția Plantelor  au participat astăzi, 27 octombrie 2011 la startul programului "Livada copilăriei". Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău a fost alături de copiii din comuna Colonești, vicepreședintele Maricica Coșa,  de cei din Dămienești iar vicepreședintele Dumitru Brăneanu a participat la acțiune împreună copiii din Dofteana.
Fiecare elev al claselor I-VIII din cele 188 de școli participante a plantat câte un puiet de pom fructifer, puiet pe care îl va îngriji de-a lungul timpului. În acest fel, copiii vor deveni mai responsabili față de mediul înconjurător, înțelegând importanța protejării acestuia și aducându-și un aport direct la refacerea zonelor în care locuiesc.
Prin acest program, care se dorește a fi derulat pe o perioadă pe 4 ani, vor fi refăcute sau înființate 112 livezi, în general fostele livezi ale școlilor sau acolo unde nu au existat, terenuri  aflate în proprietatea școlilor, ușor accesibile copiilor.
„Țin să le mulțumesc primarilor care s-au implicat și să le transmit un sentiment de apreciere din partea Consiliului Județean Bacău pentru că au înțeles importanța unui asemenea demers, cu o valoare materială mai scăzută dar cu un puternic mesaj educativ și ecologist”, a subliniat Dragoș Benea.
La nivelul întregului județ s-au înscris în program un număr de 44 de primării.