Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Programul judetean de refacere a livezilor cu pomi fructiferi la scolile din mediul rural

Luni 21.02.2011 14:00
Consiliul Județean Bacău intenționează să implementeze, din această toamnă, un program de refacere a livezilor de pe lângă școlile din mediul rural. Scopul este dublu. Pe de o parte se doreste imbunatatirea  patrimoniului pomicol prin refacerea livezilor scolilor din mediul rural. Pe de altă parte, se va pune accent pe latura educativă, de conștientizare a copiilor față de protejarea mediului înconjurător. Programul vizeaza responsabilizarea copiilor din mediul rural, incercandu-se evidentierea ideii ca prin implicarea lor directa vor avea posibilitatea de a observa aportul  la refacerea zonelor in care traiesc.

Programul prevede ca la fiecare școală din mediul rural să fie identificate locurile pe care s-au aflat livezi și să fie refacute. Fiecărui elev din clasele I – VIII i se va încredința un puiet de pom fructifer, pe care îl va planta și de care va avea grijă de-a lungul timpului.

Programul judetean de refacere a plantatiilor de pomi fructiferi la toate scolile din mediul rural este initiat de Consiliul Judetean Bacau si va fi derulat in parteneriat cu autoritatile administratiei publice locale din judetul Bacau si cu institutiile de invatamint.

În această prima etapă, asteptam sugestiile  dumneavoastră, ale locuitorilor  județului, cu privire la cum ar trebui sa fie denumit programul de refacere a livezilor de pe lângă școlile din mediul rural.

Va rugam sa ne transmiteti pana pe 15 martie opiniile  si sugestiile dumneavoastra  referitoare la acest program la persoana de contact:

Catalin Dociu, Administrator Public al Judetului
E-mail : catalin.dociu@csjbacau.ro
Telefon : 0234.537.200
Fax : 0234.535.012