Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Sediul Ambulantei Onesti intra in reabilitare

Miercuri 16.09.2020 12:00


Consiliul Județean Bacău finanțează cu 95% investiția necesară pentru realizarea  lucrărilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea sediului Ambulanței Onești și a atelierelor mecanic și electric de la Spitalul municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” din municipiul Onești. Astăzi a fost semnat contractul durata de execuție fiind de 3 luni pentru proiectare și 7 luni pentru realizarea lucrărilor.
Bugetul total se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, 5% din sumă fiind asigurată de Consiliul Local Onești.
Reabilitarea sediului era mai mult decât necesară în condițiile în care sediul ambulanței Onești era compus din mai multe corpuri de clădire construite între anii 1968 și 1982, aflate într-o stare avansată de uzură.
Prin realizarea acestor lucrări vor fi reamenajate spațiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice și camerei de dezinfecție.
Investiția în infrastructura de sănătate oneșteană nu este singulară, în 2017 fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, 95% din sumă provenind tot din bugetul Consiliului Județean Bacău.
Au mai fost, de asemenea modernizate secțiile de Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie iar în 2018 Consiliul Județean Bacău s-a asociat cu primăria municipiului Onești, într-un proiect de reparații capitale și eficientizarea energetică a spitalului care a costat peste 28 de milioane de lei.
Anul acesta a adus o mare provocare pentru noi toți, pandemia de COVID 19 pentru gestionarea căreia am depus toate eforturile. La Spitalul Municipal de Urgență Onești, Consiliul Județean Bacău a alocat o finanțare de aproape 2 milioane de lei, din care au fost achiziționate 10 echipamente complete ATI și echipamente de protecție.
Ne bucură că astăzi semnăm contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru reabilitarea sediului Ambulanței din Onești și a atelierelor mecanic și electric de la spitalul din localitate pentru că este încă un pas, important pentru modernizarea rețelei de sănătate astfel încât oneștenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, prompte și adaptate nevoilor pacienților
”, a  subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Galerie foto