Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Serile Diasporei - Povestea merge mai departe!

Joi 10.09.2020 10:00
 
Ediția a treia a „Serilor Diasporei”„, proiect inițiat de Consiliul Județean Bacău și realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, a debutat miercuri, 9 septembrie 2020 în cadrul natural oferit de Amfiteatrul de la Insula de Agrement.
Manifestare emblematică deja și așteptată cu mult interes de publicul băcăuan, cea de-a III-a ediție a „Serilor Diasporei” continuă anul acesta, într-un nou format care îmbină în mod armonios emoția spectacolelor live cu noutatea concertelor online.
De la jazz, la muzică de divertisment sau muzică simfonică, anul acesta, organizatorii au pregătit, ținând cont de preferințele publicului dar și de cerințele impuse de siguranța spectatorilor în contextul actual, o suită de trei concerte care se vor desfășura atât live cât și online.
„Serile Diasporei” au debutat în acest an cu o seară de jazz. Pe scena amfiteatrului de la Insula de agrement au evoluat membrii formației „Groove Garden by Sorin Zlat”, o prezență binecunoscută publicului băcăuan, care reunește muzicieni experimentați și cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional. Iubitorii genului au avut ocazia să asculte piese reorchestrate ale unor artiști celebri printre care: Gregory Porter, Earth Wind and Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway dar și compoziții proprii, într-o interpretare de excepție.
Serile Diasporei vor continua joi, 10 septembrie, de la 17.30, în aceeași locație cu un concert de muzică de divertisment susținut de instrumentiști ai Filarmonicii “Mihail Jora”: Răzvan Brînzilă - trompetă, Iulian Suru - trompetă, Relu Buciumaș - corn, Sorin Găburoi - trombon, Marius Chirilă - tubă, reuniți în reuniți în formația Dynamic Brass și a invitatului percuționist Sorin Sofian.
Seara de joi se va încheia cu un program susținut de Sorin Zlat Quintet - The Great American incluzând o selecție dintre cele mai îndrăgite lucrări de jazz compuse de muzicieni celebri precum: Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green etc.
Vineri seara, orchestra filarmonicii din Bacău va susține un concert care va fi transmis online, avându-l ca solist și dirijor pe Adrian Popescu. În program sunt incluse lucrări dintre cele mai cunoscute ale compozitorilor Georges Bizet, Johann Strauss, Dmitri Șostakovici, Astor Piazzolla, Gioachino Rossini, Tiberiu Brediceanu, P. I. Ceaikovski, Nino Rotta, Jean Jacques Goldman, Josh Groban, John Lennon, Gerónimo Giménez, Gheorghe Zamfir - Adrian Petrescu.
Vă așteptăm să petrecem împreună trei seri de poveste în cadrul celei de-a treia ediții a Serilor Diasporei!

Galerie foto