Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Impreuna ''Sustinem Autostrada A13''

Vineri 17.07.2020 09:30
 
Consiliul Județean Bacău s-a alăturat și în acest an Asociației ACS Rally Spirit, sprijinind Campionatul de Motorsport. Cu atât mai mult cu cât președintele asociației este ambasadorul proiectului de infrastructură rutieră Autostrada A13, promovat de către Consiliul Județean.
Autostrada A13 Bacău-Brașov va uni provinciile istorice Moldova și Ardealul și va fi motorul ce va propulsa Bacăul pe harta centrelor nodale de transport regional. Datorită proiectelor mari de infrastructură derulate în ultimii ani, avem cel mai modern aeroport internațional din întreaga Regiune Nord-Est și unul dintre cele mai mari și moderne din țară; se lucrează în ritm susținut la Centura ocolitoare a Bacăului, brațul vestic fiind deja finalizat; la acestea se va adăuga Autostrada A13 și, pe drept cuvânt, județul nostru va deveni cel mai important centru de transport regional. Susținem acest proiect și ne bucurăm de parteneriatul cu Asociația ACS Rally Spirit care va purta stindardul autostrăzii la Raliul Moldovei”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Reamintim că în luna mai a acestui an a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru Autostrada A13 Bacău-Brașov.
 
La rândul său, Adrian Răspopa, ACS Rally Spirit a ținut să sublinieze: „chiar dacă nu sunt om de politică nu pot să rămân indiferent la un proiect atât de important pentru județul nostru. Mă bucur că voi continua o colaborare începută acum 10 ani cu Consiliul Județean Bacău și că mă pot implica în promovarea acestui proiect extrem de important pentru întreaga zonă a Moldovei. Consider că este cea mai ușoară și eficientă cale de a uni Moldova cu centrul țării.”
Asocierea reprezintă nu doar branding pe mașina de concurs, ci și faptul de a comunica corect tot ceea ce însemnă din punct de vedere economic și social acest proiect pentru comunitatea in care m-am născut, am crescut și unde îmi desfășor activitatea în prezent, vorbind aici de evenimentele sportive pe care le organizez în fiecare an. Aici, desigur, mă refer la Raliul Moldovei Bacău pe care îl organizez de 10 ani, iar în ultimii patru ani acesta fiind și etapă internațională. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că dacă ar fi existat această autostradă, de la Brașov la Bacău, numărul participanților ar fi fost mult mai mare, accesul fiind cu siguranță mai facil. De aceea sunt mândru că pot să reprezint județul Bacău și proiectul Consiliului Județean Bacău în motorsportul din România”, a concluzionat Adrian Răspopa.

Ambasadorul proiectului, Adrian Răspopa va lua startul alături de navigatorul său, Cosmin Diacu, la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total care se va desfășura în perioada 17-18 iulie, cu un model Ford Fiesta R5, pus la dispozitie de OMEGA Motorsport.

Galerie foto