Comunicat de presă: ÎMPREUNĂ, alături de bătrânii noștri!

Luni 04.05.2020 19:00

Despre acțiunea „𝑵𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒆 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓” inițiată pe 23 martie 2020 de Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului,  în care au fost implicate 26 de ONG-uri (dintre care 4 acreditate pentru servicii de îngrijire la domiciliu) și 10 parohii din județul Bacău, am mai scris până acum.
Este un proiect care arată  că ÎMPREUNĂ, autorități, societate civilă, voluntari, tineri, agenți economici  am REUȘIT să răspundem nevoilor persoanelor vârstnice aflate în situații de risc în contextul actualei pandemii de Coronavirus.
Cifrele vorbesc de la sine!
Până acum, echipele de voluntari au intervenit în 60 de comunități, din care 58 sunt din județul Bacău: Agăș,  Bacău, Balcani, Blăgești,  Bogdănești, Buhoci, Buhuși, Brusturoasa,  Cleja, Comănești, Corbasca, Coțofănești, Dămienești, Dărmănești, Dealu Morii, Dofteana, Filipești, Găiceana, Gârleni, Glăvănești, Gura Văii, Hemeiuși, Helegiu, Horgești, Huruiești, Itești, Izvorul Berheciului, Letea Veche, Luizi Călugăra, Mărgineni, Motoșeni, Nicolae Bălcescu, Oituz, Onești, Parava, Parincea, Pâncesti, Plăcinteni, Podu Turcului, Răcăciuni, Roznov, Sărata, Sascut, Strugari, Săucesti, Sărata, Săucești, Schineni, Secuieni, Stănișești, Tamași, Târgu Ocna, Târgu Trotu, Traian, Urechești, Valea Seacă, Vultureni, Zapodia, și în Viișani (Iași) și București - solicitări de informații și consiliere.
3.145 de persoane vârstnice au primit servicii de îngrijire și asistență medical la domiciliu, produse alimentare, masa caldă, sprijin, informare și consiliere telefonică din partea echipelor de voluntari oferind sprijin, îngrijiri și consiliere pentru aceștia.
Zilnic, 232 persoane vârstnice au primit asistență medicală, sprijin pentru recuperare prin intermediul specialiștilor din cadrul  Fundației de Sprijin Comunitar Bacău, Asociației Sf. Voievod Stefan Cel Mare Hârja, Asociației Lumina, Crucea Roșie etc. și 490 de persoane au primit zilnic îngrijiri la domiciliu.
2.334 persoane au primit informațiile solicitate și 59 persoane au beneficiat de consiliere telefonică.
Din donațiile făcute de societăți comerciale și persoane fizice, voluntarii proiectului au oferit ajutor constând în alimente  de bază pentru 1.720 persoane vârstnice și masă caldă pentru 207 persoane aflate în situații de risc.
Pentru a fi evitate deplasările acestora, voluntarii  au realizat cumpărăturile curente  pentru 249 persoane vârstnice și achiziționarea medicamentelor și a rețetelor medicale pentru alți 51.

Continuăm ÎMPREUNĂ
!
Tel verde: 0722-568.237,  0724-581.696

Fisiere atasate

ÎMPREUNĂ, alături de bătrânii noștri!
Descarca fisier