Demersuri pe langa Guvern

Marti 07.04.2020 13:00

Consiliul Județean Bacău vine cu noi propuneri pe lângă Guvernul României pentru un set de măsuri destinate sprijinirii UAT-urilor pe zona serviciilor de salubrizare. Astfel, pe toată perioada stării de urgență, cu consultarea primarilor, membri ADIS se propune alocarea, de către Guvern, a fondurilor necesare susținerii serviciilor de salubrizare, în condițiile în care acest serviciu este de utilitate publică și trebuie luate măsuri pentru asigurarea continuității.
    Cea de-a doua propunere vizează suspendarea de către Guvern a plății de 80 de lei/tona de deșeuri menajere (reprezentând contribuția pentru economia circulară), pentru primul trimestru al anului 2020 și pentru toată durata instituirii stării de urgență.
Acum, prioritatea absolută a noastră, a tuturor este sănătatea iar investițiile-suport în acest sector grevează mult bugetele locale; este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a sprijini comunitățile și prin aceste propuneri, Consiliul Județean vine în ajutorul primarilor, într-un efort comun de a asigura continuitatea serviciilor de salubrizare furnizate locuitorilor județului”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.
    Acordul comun al primăriilor din județ pentru măsurile propuse urmează să fie înaintat către Guvernul României, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.