NOI MASURI IN LUPTA IMPOTRIVA RASPANDIRII EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

Luni 23.03.2020 18:00

Consiliul Județean Bacău, convocat de președintele Sorin Brașoveanu în ședință extraordinară astăzi, 23 martie 2020, a luat noi măsuri pentru limitarea efectelor răspândirii epidemiei de coronavirus. Astfel, personalul medical și de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, aflat în prima linie de luptă contra epidemiei va primi stimulente financiare lunare.

De asemenea, bătrânii aflați în situații dificile, singuri, în izolare, fără aparținători vor primi sprijin constând în materiale sanitare și de protecție, medicamente și alte produse de primă necesitate, recoltare de analize medicale. Acțiunea este realizată de Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Bacău) și în asociere cu 4 ONG-uri din județ care sunt furnizori acreditați de servicii de sprijin pentru persoanele vârstnice. Alături de acestea se află încă 15 ONG-uri care vor sprijini, cu voluntari, derularea acestui program de sprijin.

Suma alocată sprijinului este de 500.000 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău.

Persoanele fizice sau juridice care doresc să contribuie la această acțiune pot face donații în următoarele conturi:

Credit Europe Bank – LEI: RO06FNNB003602662753RO10

Credit Europe Bank – EURO: RO82FNNB003602662753EU02

Pentru informații, a fost pusă la dispoziție și o linie telefonică directă:

Tel verde – 0722-568237, 0724-581596