Vis implinit pentru locuitorii comunei Strugari

Vineri 06.03.2020 16:00

Astăzi, 6 martie 2020, la Primăria Strugari, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru „Modernizare DJ 118 B, pe o lungime de km 5+557 – 11+847, Strugari – Răchitiș, județul Bacău”.
Valoarea totală a contractului este de 34.387.413 lei cu TVA, suma fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău.
În cadrul contractului se vor realiza lucrări de modernizare pe o lungime de 6,29 km prin realizarea unui strat fundație din balast, un strat de piatră spartă și două straturi mixtură asfaltică, amenajări acostamente, șanțuri și rigole, drumuri laterale, se reabilitează 24 podețe și se realizează ziduri de sprijin în corpul drumului. Totodată, vor fi refăcute integral și redimensionate podurile de la km 5+890 la km 9+770.
Durata contractului este de 29 de luni, din care 5 luni perioada de proiectare – obținere avize/autorizații urmată de perioada de execuție a lucrărilor de 24 de luni.
Au fost prezenți la semnarea contractului: Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, Claudiu Ilișanu, deputat PSD, Vasile Rotariu - primarul comunei Strugari, primarii comunelor Berești Tazlău - Dumitru Tulpan și Scorțeni - Cătălin Anton, reprezentanți ai asocierii de firme și ai Serviciului Public Județean de Drumuri Bacău.

Semnăm astăzi contractul pentru ceea ce va fi un nou șantier care vine să se adauge proiectelor care sunt deja în derulare pe drumurile județene. De modernizarea acestui drum vor beneficia toți locuitorii din zonă, cei care fac naveta precum și copiii care nu vor mai fi nevoiți să meargă kilometri întregi prin drumuri desfundate până la școală” a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.