Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Consiliul Judetean Bacau a primit Diploma de Excelenta la Gala Administratie.ro

Joi 19.12.2019 14:00
 
 
Consiliul Județean Bacău a fost premiat joi, 12 decembrie 2019, la Cluj, în cadrul celei de a XV-a ediții a evenimentului Gala Administratie.ro pentru proiectul “Lucrări de extindere și dotare buncăr nou - compartiment Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Bacău”. La acest eveniment Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat de către directorul Direcției de dezvoltare durabilă și managementul proiectelor, Silviu Botez.
Eveniment de tradiție, organizat de portalul Administratie.ro și Oameni și Companii, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Insitutul Național de Administrație și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Gala Administratie.ro a reunit deopotrivă atât reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, cât și ai mediului de afaceri.
În cadrul Galei au fost premiate  28 de proiecte derulate în acest an de către instituțiile administrației publice locale. Proiectele depuse au fost repartizate pe 9 secțiuni distincte, respectiv: infrastructură locală, servicii sociale, educație, sănătate, cultură, turism, servicii publice, urbanism, tehnologii moderne în administrație. Evaluarea proiectelor a fost efectuată de către echipa redacțională a portalului Administratie.ro împreună cu personalități reprezentative din cadrul instituțiilor administrației publice și mediului universitar.
La secțiunea Investiții în sănătate, Consiliul Județean Bacău a primit Diploma de Excelență pentru proiectul Lucrări de extindere și dotare buncăr nou compartiment Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Bacău.
Proiectul are ca obiectiv extinderea compartimentului de radioterapie din cadrul Spitalului Județean Bacău cu un al doilea buncăr de radioterapie care va asigura servicii medicale de calitate pentru aproximativ 1000 pacienți/an. Dotarea cu aparatură de înaltă performanță, existența unui personal calificat va conduce la creșterea eficientizării actului medical și recunoasterea Spitalului Județean de Urgențe Bacău ca unul dintre cele mai apreciate spitale din zonă.
Investiția, în valoare totală de peste 23,5 milioane de lei, cuprinde lucrări de construcții-montaj, construirea, dotarea și punerea în funcțiune a noului buncăr. Lucrările de extindere și de construire a celui de-al doilea buncăr se vor realiza fără a întrerupe activitatea medicală a secției și fără a modifica instalațiile existente.Valoarea noului accelerator de energii înalte care va oferi pacienților șase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei va fi de 15 milioane de lei și va fi asigurată din fonduri guvernamentale. Consiliul Județean Bacău va suporta diferența reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcții-montaj.
Proiectul se adresează celor 7000 de bolnavi aflați în evidență oncologică la Spitalul Județean de Urgență Bacău, din care 650 de pacienți beneficiază anual de tratamente de acest tip.
Consiliul Județean Bacău a primit Diploma de Excelență la Gala Administratie.ro

Galerie foto