Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Consiliul Judetean Bacau, vizitat de bursieri Erasmus

Marti 15.10.2019 12:00
 
 
30 de elevi din patru țări, Spania, Turcia, Bulgaria și Macedonia, însoțiți de 10 profesori, participanți în cadrul Programului Erasmus, au vizitat astăzi, 15 octombrie 2019, Consiliul Județean Bacău.

Elevii și gazda acestora, Școala Miron Costin din Bacău, au fost întâmpinați de vicepreședintele Adrian Popescu care le-a adresat un călduros bun-venit și a prezentat un scurt profil al județului: „Salut prezența dvs în mijlocul nostru și vă invit să descoperiți potențialul Bacăului, un județ cu o populație de peste 600.000 de locuitori, recunoscut prin bogăția resurselor naturale, a mediului de afaceri dinamic dar și a bazei tehnico-materiale pentru toate tipurle de învățământ. Din perspectivă turistică, județul prezintă un mare interes pentru oameni de afaceri și turiști din toată lumea, prin stațiunea Slănic Moldova, cunoscută și ca „Perla Moldovei”, grație apelor minerale și lanțului de hoteluri modernizate, dar și a pârtiei de schi „Nemira”. Turismul cultural este reprezentat de Centrul Cultural „Rosetti Tescanu-George Enescu” de la Tescani unde marele compozitor român George Enescu a creat opera „Oedip” dar și de alte peste 85 de monumente aparținând patrimoniului național”.

Vicepreședintele Adrian Popescu a amintit și faptul că județul Bacău, în anul 2017 s-a situat pe locul 5 la nivelul întregii țări din perspectiva creșterii economice. La nivel de regiune, se află pe locul 2 după județul Iași, cu o rată de creștere a PIB-ului de 5,5% în anul ce a trecut, comparativ cu 4,8%, media pe țară.
 
Timp de o săptămână, copiii vor vizita obiective din municipiu și vor participa la activități extrașcolare comune, împreună cu elevii băcăuani.

Galerie foto