Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Diplomati din 24 de state au vizitat Bacaul

Luni 14.10.2019 11:00

 Timp de două zile, vineri și sâmbătă, județul Bacău a fost gazda unei vizite de informare și documentare organizată de Ministerul Afacerilor Externe la care au participat șefii misiunilor diplomatice acreditate la București.
 Vineri, 11 octombrie 2019, ambasadori și diplomați din 24 de state, respectiv Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federația Rusă, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan și Uruguay s-au întâlnit, la Sala Mare a Palatului Administrativ cu oficialitățile județului, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie precum și ai celor două universități din municipiu. În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu a prezentat oferta economică, educațională, socială și turistică a județului. În continuarea programului delegația a vizitat o serie de obiective de interes din județul Bacău: S.C. Aerostar S.A. și Agricola Internațional S.A. Bacău, Spitalul Municipal de Urgență Moinești și Casa Memorială George Enescu din Tescani, unde Filarmonica „Mihail Jora” a oferit oaspeților străini un moment muzical.
  Bogată în evenimente și experiențe de neuitat, ziua s-a încheiat cu un inedit spectacol susținut de Ansamblul „Busuiocul”, care a purtat oaspeții prin toate zonele folclorice ale României.
 Sâmbătă, 12 octombrie 2019, reprezentanții corpului diplomatic au participat la un ceremonial militar, prilej cu care au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe Dealul Măgura, în cinstea celor căzuți în Primul Război Mondial. În program a fost inclusă și stațiunea Slănic Moldova, în scopul identificării oportunităților de investiții în sectorul turistic.
 Diplomații au luat contact și cu tradițiile băcăuane, un moment inedit fiind prezentarea tradiționalului Joc al urșilor, obicei străvechi de pe Valea Trotușului.
  În urma vizitei au fost stabilite arii comune de interes care să conducă la oportunitatea investițiilor și proiectelor comune, atât în domeniul economic, educațional cât și social și turistic.

Galerie foto