Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Serile Diasporei sau Trei seri de poveste

Luni 26.08.2019 09:00
 
 
În perioada 23-25 august 2019, Piața tricolorului din Bacău a fost locul de reîntâlnire al băcăuanilor de pretutindeni - iubitori ai muzicii de calitate, cu prilejul celei de-a doua ediții a proiectului „Serile Diasporei”.

Proiect inițiat de Consiliul Județean Bacău și realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora”, „Serile Diasporei” au debutat în acest an cu o seară de jazz. Pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ au evoluat membrii formației „Groove Garden by Sorin Zlat”, respectiv Sorin Zlat – keys & band leader, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas și Laurențiu Ștefan – baterie. Astfel, iubitorii genului au avut ocazia să asculte piese reorchestrate ale unor artiști celebri sau compoziții proprii, într-o interpretare de excepție.

În deschiderea celei de-a doua seri, actorul Ștefan Hagimă a prezentat publicului programul constând într-o incursiune în istoria operei, avându-i ca protagoniști pe soprana Gabriela Iștoc și tenorul Mihai Urzicana, acompaniați de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” dirijată de Mihnea Ignat, român stabilit în Spania și venit special în Bacău, pentru acest concert. Au fost interpretate piese îndrăgite ale unor compozitori celebri: Mozart, Donizetti, Puccini, Lehár sau Verdi.

Ultima seară a fost o călătorie în lumea muzicii de film și a hiturilor pop rock. Sub bagheta dirijorului Mihail Ștefănescu, orchestra Filarmonicii a interpretat piese cunoscute din repertoriul Deep Purple, Vanghelis, Queen, The Rolling Stones sau The Beatles. Solistul serii de duminică, 25 august 2019, a fost oboistul Emil Stancu.
 
Gazda evenimentului a fost, ca și la prima ediție, Pavel Ionescu-Ambrozie, directorul Filarmonicii „Mihail Jora” iar printre invitați s-a aflat și Victor Ionescu, subsecretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
 
Au fost trei seri de excepție, în care jazzul, opera, opereta și muzica de film au încântat publicul pentru care Piața tricolorului a părut, și în acest an, neîncăpătoare.

Galerie foto